Demirbağ’dan mahalleliye cami sözü

Çerkezköy merkez ve beldelerde ziyaretlerini sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi önceki akşam da Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çerkezköy 14.12.2012 20:46:00 0
Demirbağ’dan mahalleliye cami sözü
SIKINTI VE TALEPLERİ DİNLEDİLER
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Aygün, Adem Akın ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli Gazi Osman paşa Mahallesi’nde bulunan İzmir Kıraathanesi’nde vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
 

SÖZ VERDİ

Kıraathanede bulunan mahalle sakinleri, mahallede cami yapımı için teşkilat üyelerinden yardım talep ederken, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, yer tahsisi yapılabilmesinin zaman alacağını, Vakıflar Müdürlüğü ile bu hususun görüşülmekte olduğunu belirterek “Vakıflar ile yer hususundaki meselenin aşılması durumunda gereken her şeyi yapacağız. Bir cami yapımı maliyeti, bugünün şartlarıyla 2 milyar civarındadır. Bizim teşkilat olarak, bu hususla alakalı, üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne örnek bir cami yapacağımıza dair sizlere söz veriyorum” ifadesini kullandı.
 

ANA İSALE HATTI YENİLENECEK

Mahalle sakinleri, sık sık yaşanan su kesintisi sıkıntısını da dile getirirken, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy’ün su şebeke ağının, yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, bu nedenle arızaların meydana geldiğini belirtti. İsale hattının yenilenmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden İnce “Bugüne kadar Çerkezköy’ün susuz kalması, Bahçevan Hasan Uğurlu köprüsü altından geçen ana isale hattında, çelikle asbes borunun bağlantı noktasından kaynaklanmıştır. Su şebeke hattı esasen 30 yıl öncesinde yapılmıştı. Bu gün ihtiyacımıza cevap verebilecek nitelikte değil. Ana isale hattının yenilenmesi için çalışma başlattık” dedi.
 

TRAFOLAR YETERSİZ KALIYOR

Ziyarette mahaleli, elektrik kesintisi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi. Bunun üzerine konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’ün sürekli göç alması dolayısıyla trafoların ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiğini ifade etti. Bu konu hakkında Tredaş yetkilileri ile görüştüklerini belirten Demirbağ, “Mevcut trafoların 20 bin kişilik nüfusa göre yapıldığını söylediler. Bugün Çerkezköy’ün nüfusu 80 binin üzerindedir. Tredaş enerji nakil hattını, yeraltına alma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar bitirildikten sonra, trafoların güçlendirilmesi işlemine başlayacaklar. Belki bir zaman daha bu sıkıntıları çekeceğiz. Ama gelecek günlerde her şey yerli yerine oturacaktır” ifadesini kullandı. AK Partililer daha sonra Güven Kıraathanesi, Ümit Berber Salonu, Sakarya Dönercisi ve Saroz Kıraathanesi’nde bulunan mahalle sakinleriyle de görüşerek onların taleplerini de dinledi.
 
Haber Merkezi   
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10