Anayasa Paneli Tekirdağ’da düzenlendi

Türk Dayanışma Konseyi adına Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ il temsilciliği öncülüğünde Yeni Anayasa Paneli yapıldı. Panele Tekirdağ MHP İl Başkanı Enes Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Sertaç Alk

Tekirdağ 16.12.2012 18:29:00 0
Anayasa Paneli Tekirdağ’da düzenlendi
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İLE OYNAMAKTIR
Modaretörlüğünü Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un yaptığı panelde konuşan Şenol Bal, Senedi ittifaktan başlayan ve bugüne kadar gelen anayasa niteliği taşıyan belgeleri tek tek inceleyerek bu anayasalar içerisinde bugünkü anayasamızın ilk üç maddesinin müktesebat hükmünde olup tüm anayasalarda yer aldığını belirtti. Bu maddelerin bugün için değiştirilmesi teklif edilemez maddeler olarak anayasada yer aldığını belirten Bal, bu çatı maddeleriyle oynamanın Türkiye’nin geleceğiyle oynamak olacağını söyledi.
 

30 MİLYONA YAKIN İNSAN ÜLKENİN HER TARAFINA SAVRULDU

Rumeli Balkan Stratejik Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu da anayasa değişiklikleri nedeniyle Balkanlarda yaşanan toprak kayıpları arasındaki ilişkiden bahsederek “1876 Anayasası ile Rumeli insanı topraklarını kaybetti ve bu nedenle bugün sayıları 30 milyona yaklaşan bu insanlar ülkenin her bir tarafına savruldu. Başkasının gönlü olsun diye yapılan anayasalar insanlarımızı perişan ve yerinden yurdundan ediyor. Hazırlanan anayasada Türk kimliğinin çıkarılmasına tepki koyacağız dedi.
 

DAYATMA ANAYASASI

Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal de panelde yaptığı konuşmada, yeni hazırlanmakta olan anayasanın bir dayatma anayasası olduğunu öne sürdü. Dayatmanın küresel güçlerden kaynaklandığını belirten Erkal, “Ülkemizi yönetenler bu dayatmalara karşı bir şey yapamıyor. Dayatmalara birebir uyma ve dolayısıyla anayasadan Türk milleti ifadesinin çıkarılması, devlet dilinin Türkçe olmaktan çıkarılması bu taleplerin başında geliyor. Yeterli direnç oluşturamazsak kaygılı bulunduğumuz noktalarda yapılacak değişiklikler ülkemizi büyük sıkıntıya sokacak” ifadelerini kullandı.
 

600 BİN MEMUR ALDATILDI

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da Anayasanın 128. maddesi ile memur güvencesinin kaldırılmak istendiğini öne sürdü. Memura toplu sözleşme hakkı verildiğini ifade eden Yokuş, “Grevli toplu sözleşmeli hak istiyoruz. 600 bin memur aldatıldı. İşçi sendikalarına ne verildiyse biz de onu istiyoruz. Emekli memurların da bu yeni anayasada hakların korunması için yer alması gerekiyor” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10