Tezgâhlar dolu, alan yok

Balık fiyatları geçen yılın fiyatlarına paralel olarak satışa sunulurken, vatandaşın alım gücünün olmaması nedeni ile tezgâhlar dizildiği gibi bekliyor. Yılın gözdesi uygun fiyatları nedeniyle

Çerkezköy 16.12.2012 19:20:00 0
Tezgâhlar dolu, alan yok
FİYATLAR ORTA GELİR ÜZERİNDE
Astronomik balık fiyatları nedeni ile beş kişilik bir ailenin levrek ya da mezgit alabilmesi zor. Çerkezköy Balık Halinde Mezgit 15 TL, Palamut Turna tanesi 10 TL, Somon Balığı tanesi 15 TL, çinekok 10 TL, çinekok sarıkanat 20 TL, istavrit ve hamsi 5 TL’den satışa sunuldu.
 

YASAKLARA UYULMUYOR

Fırtına Balıkçılık işletmesi sahibi Taner Diş, balık avı konusunda belirlenen standartlara uyulmadığını ifade ederek “Belirlenmiş olan standarda uygun şekilde balık avı maalesef ki gerçekleştirilemiyor. Özellikle seyyar satış yapmakta olan kişiler tarafından ihlal edilen standartlara uygun olmayan avlanmanın önün, daha etkili önlemler alınarak geçilebilir” dedi.
 

GEÇEN YILLA AYNI

Yaşar Balıkçılık işletmesi sahibi Dursun Akkurt, balık fiyatlarının geçen yılın fiyatlarıyla aynı seviyelerde olduğunu, halkın fiyatlar nedeni ile istavrit ve hamsiyi tercih ettiğini ifade eden Akkurt “Geçtiğimiz hafta kar suyu düşmesi nedeni ile fiyatlarda bir tırmanış meydana geldi. En güzel satışımız istavrit ve hamside oluyor. Hafta içerisinde 15 kasa hamsi satarken, hafta sonunda bu miktar 70 kasayı buluyor. Geçen yıla oranla satışlarımız daha alt seviyelerde gerçekleşmektedir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10