2012’ye 17 şarkıyla veda edildi

2012 yılının son konseri için önceki akşam Golden Palas Otel’de sahne alan Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, ‘Türk Müziğini Gelecek Nesillere Aktarmak’ temalı konserde seslendirilen 17

Çerkezköy 16.12.2012 19:20:00 0
 2012’ye 17 şarkıyla veda edildi
ERTEM EŞİ İLE BİRLİKTE KATILDI
Golden Palas Otel’de önceki akşam saat 20.00’da başlayan konsere Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem eşi Nuran Ertem ile birlikte katıldı. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’nin de katıldığı konserde, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal da hazır bulundu. Konsere ayrıca AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aydın Kırıklar, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Denetleme Subayı Albay Fazıl Tan, Türkiye Emlakçılar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, okul müdürleri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.
 

NİHAVENT ŞARKI İLE BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun şefliğini her zaman olduğu gibi İstanbul Üniversitesi devlet konservatuarı sanatçı-öğretim elemanı F. Fahrihan Ünsal yaptı. Sadettin Arel’in Nihavent Peşrev’i ile başlayan konser, Zeki Duygulu'nun 'Ayrıldı Gönül Şimdi Yine' eseri seslendirmesi ile devam etti. Solist Ş. Nevzat Duran’ın seslendirdiği, Selahattin Pınar'a ait 'Geçti Ömrüm Yine Hala' şarkısı davetlilerden büyük alkış aldı. Konser, koronun solistlerinden Cansu Fidan’ın, Muzaffer İlkar'a ait 'Sensiz Her Gecenin' isimli eserini seslendirmesi ile devam etti. Salondakiler tarafından büyük beğeni kazanan performansın ardından, koro olarak Şekip Ayhan Özışık'ın nihavent makamındaki 'Bahar Gelmiş Neyleyim' eseri seslendirildi. Konser, solistler Betül Günay ile Ufuk Koroğlu’nun, Turhan Taşan'a ait 'Düşünürken Seni Yüzüm Gülüyor', Nilgün Sütçüler’in Özgen Gürbüz'e ait 'Kömür Gözün Aklım Kaldı' isimli eserini seslendirmesi ile devam etti. Konserin ilk bölümü Emin Ongan'ın nihavent makamındaki 'Bugün Yine' ile Kevser Hanım'ın Nihavent Longa eseri ile tamamlandı.
 

KONSER, KORO ŞARKILARI İLE SON BULDU

Solist Cengiz Özkaran'ın Muzaffer İlkar'a ait 'Bu Son Şarkımda Sen Varsın' isimli eseri seslendirmesiyle başlayan konserin ikinci bölümü, solist Fikret Puza’nın, Rüştü Eriç'e ait 'Kadehin Dudağımda' şarkısını seslendirmesi ile devam etti. Konserin devamında Solist Serhan Muştu, İrfan Özbakır'a ait 'Şarkımı Senin İçin'; Solist Vahdettin Tan, Refik Ferhan'a ait 'Ve Saki Tazelendi Derdim' isimli eseri seslendirdi. Koronun Alaattin Yavaşça'ya ait 'Şimdi Bahara Erdim', Şemsettin Ziya Bey'e ait 'Şu Güzel Bir Bakın', Neveser Kökdeş'e ait 'Bahar Pembe Beyaz Olur' ve Arif Sami Toker'e ait 'Çek Küreği Güzelim' eserlerini seslendirmesi ile son bulan konserin sonunda, koro şefi F.Fahrihan Ünsal ile ses ve saz sanatçıları uzun süre ayakta alkışlandılar.
 
 

KORODA YER ALAN SANATÇILAR

Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nda; Betül Günay, Cansu Fidan, Fethiye Sucuoğlu, Hülya Dediğidoğru, İnci Yılmaz, Rojda Eryılmaz, Hülya Taşkın, Müzehher Girgin, Bahtiyar Karakaş, Cumhur İşlek, Nihat Ersoy, Tufan Oğuz, Ufuk Koroğlu, Ramazan Yıldırım, Fatma Aybars, Hülya Ağbayır, Nilgün Sütçüler, Nurcihan Başkent, Serhan Muştu, Şehnaz Tuğran, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fikret Puza, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, vahdettin Tan, Hayrettin Danyeli, Baran Ekici ile Uğur Yılmaz görev yaparken; Ud’da Fatih Sütçüler, Kemanda Namık Aydın ve Ayhan Çakır, Kanunda Levent Gülez ve Turgut Özüfler, Bendirde Fikriye Gencebay, Ritimde Halil Kelebek yer aldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10