NKÜ’den Makedonya çıkarması

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek beraberindeki heyetle birlikte Makedonya’nın Bitola kentinde bulunan St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zlatko Zhoglev’i ziyaret etti.

Tekirdağ 18.12.2012 00:08:00 0
NKÜ’den Makedonya çıkarması
GELENEKSEL GIDALAR
Üniversitede gerçekleştirilen toplantıda, iki üniversite arasında öğrenci hareketliliği, öğretim üyesi hareketliliği ve personel hareketliği gibi faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunularak ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi. Toplantıda ayrıca NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile ilgili üniversitenin paydaş birimi arasında “geleneksel gıdalar” konulu Uluslararası Geleneksel Balkan Gıda Kongresi yapılmasının yararlı olacağı belirtildi. Toplantıda daha önce 15-17 Nisan tarihinde “Adriyatik’den Kafkaslara Geleneksel Gıda Konferansı”nın birincisinin Tekirdağ’da yapılmış olmasından hareketle ikincisinin 2013 Ekim Ayında Balkan Ülkelerinde yapılacağı hususunda görüş birliğine varılırken, İşletme, İktisat ve Mühendislik alanlarında uluslar arası katılımlı yaz kursları ve ortak konferanslar düzenlenmesi konuları da görüşüldü.
 

ATATÜRK’ÜN ANIT ODASINI GEZDİLER

Rektör Şimşek ve NKÜ heyeti, üniversitedeki toplantının ardından Osmanlı zamanında Manastır olarak bilinen şimdiki adıyla Bitola’da bulunan Büyük Önder Atatürk’ün Manastır eğitimi gördüğü bugün müze olan Askeri Rüştiye’deki Atatürk’ün Anıt Odası’nı ziyaret etti. Aynı gün Üniversitenin Ohri kentinde bulunan Gastronomi ve Gıda Teknolojisi Fakültesi’ne bir ziyaret gerçekleştirilirken, NKÜ Heyeti St. Kliment St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pere Aslimoski ve Bilimsel Araştırma Müdürü Doç. Dr. Jagotka Strezovska ile görüşme yaptı. Görüşmelerde iki üniversite arasında kongrelerle ilgili çeşitli hususlar ele alınırken, NKÜ heyeti ertesi gün Üsküp’e giderek tarihi mekanlara ve ören yerlerini gezdi. Makedonya Devlet Başkanı Hadi Nazir de NKÜ heyeti onuruna yemek verdi. Toplantıda konuşan Hadi Nazir, Makedonya ile Türkiye arasındaki akademik ve kültürel ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu çok özel ve anlamlı günde Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve heyetini ağırlamaktan memnun olduk” derken, Prof. Dr. Osman Şimşek de, “İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gitmesi için Üniversite olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” diye konuştu. NKÜ heyeti, Yunanistan üzerinden yurda dönerken Selanik üzerinde bulunan tarihi mekanları gezerek Ulu Önder Atatürk'ün Selanik'te bulunan evine de ziyaret gerçekleştirdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10