Kapaklı’ya acil servis yapılacak mı?

Acil servisin, sağlık hizmetlerinde çok önemli olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı’daki acil servis ihtiyacını meclis gündemine taşıdı.

Kapaklı 18.12.2012 00:11:00 0
Kapaklı’ya acil servis yapılacak mı?
ACİL SERVİS BULUNMUYOR
Çerkezköy’e bağlı bir belde olan Kapaklı’nın Büyükşehir Yasası ile ilçe statüsüne kavuştuğunu ifade eden Candan Yüceer, Kapaklı’daki Devlet Hastanesi’nde acil servis bulunmadığını belirterek konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
 

SORUNLARI GÖZ ARDI EDEMEYİZ

Günümüzde sağlık hizmetlerinde acil servis hizmetlerinin payının büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüceer, “Kişinin hayatta kalması ilk müdahalenin ne kadar hızlı yapıldığına bağlı. Yeni Büyükşehir Yasası’nın kabul edilmesinden önce 2011 nüfus sayımına göre yaklaşık 61 bin olan Kapaklı’nın nüfusu, yeni bağlanacak mahalle ve köylerle beraber 72 bine ulaştı. Elbette, Kapaklı’nın ilçe olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ancak, bu güzel ilçemizde yaşanan sorunları göz ardı edemeyiz. Bu sorunlardan bir tanesi de ilçemizdeki devlet hastanesinde acil servisin bulunmamasıdır” diye konuştu.
 

ACİL SERVİS YAPILACAK MI?

Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre ölümcül rahatsızlığı olan kişinin 5 dakika içerisinde hastaneye yetiştirilmesi halinde yüzde 70 gibi büyük bir oranda kurtulma şansının olduğunu vurgulayan Yüceer, bu oranın 25 dakika içerisinde yüzde 50’ye, bir saat içerisinde ise sıfıra düştüğünü belirtti. Acil sağlık hizmetlerinin verilememesinin vatandaşları mağdur ettiğini vurgulayan Yüceer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Kapaklı Devlet Hastanesi’ne acil servis yapılıp yapılmayacağını, bu yönde bir çalışma olup olmadığını, Kapaklı Devlet Hastanesi’nden diğer hastanelere son 5 yılda, acil olarak kaç hastanın sevk edildiğini, bugüne kadar 61 bin nüfuslu bir beldeye acil servis yapılmamasının gerekçesinin ne olduğunu sordu. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlar için en yakın acil servisin 7 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Yüceer, “Herhangi bir kötü olayın, can kaybının yaşanması durumunda, olayların sorumlusu kim olacaktır? Kapaklı’nın, Yeni Büyükşehir Yasası’yla nüfusunun artacak olması nedeniyle, hastaneye yeni sağlık personeli, hekim, hemşire atanacak mıdır?” sorularını da yöneltti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10