Gecekondu ve ahırlar kaldırılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Partili bazı belediye meclis üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve partililer önceki akşam Bağlık Merkez Kıraathanesi’nde düzen

Çerkezköy 19.12.2012 23:08:00 0
Gecekondu ve ahırlar kaldırılacak
MÜSAMAHA SÖZ KONUSU DEĞİL
Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bugüne kadar yasalara aykırı bir eylem içerisinde olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirterek “Bugüne kadar belediye tarafından gösterilen müsamahanın bundan sonra gösterilmesi söz konusu değil. Başınız ağrıdığında yanınızda olmayı kendime ilke edindim. Fakat yasal olmayan, her ne olursa olsun, orada olmayacağım gibi, o olayın da karşısında olacağım” diye konuştu.
 
MESELELERİ ÇÖZMEK İÇİN VARIZ
Ekim ayında Çerkezköy’de yaşanan sel felaketine de değinen Ertem, Çerkezköy Belediyesi’nin vatandaşlara devletten daha fazla yardım yaptığını ifade etti. Her pazartesi günü Belediye Binasında vatandaşların problemlerine dair toplantı düzenlediklerini ifade eden Ertem “Biz insanımızın meselelerini çözmek için varız. Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy’de yaşanmış olan felakette, ben her ne kadar burada olmasam da, insanımızın yaşamış olduğu sıkıntıları içimde hissettim. Bir akşamda 80 civarında telefon görüşmem olmuştur. Selzede kardeşlerimize, devletin yapmış olduğu yardımdan daha fazla yardım belediyemiz tarafından yapılmıştır. Oysaki bu yardım, belediyenin görevi dahi değildi. Buna rağmen yapılması gereken her şeyi yapmanın gayreti içerisinde olduk” şeklinde konuştu.
 

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON BAŞLAYACAK

Pınarça Deresi’nin sorulması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ali Ertem, Bağlık Mahallesi’nden geçen Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmalarına sezonun ilk günlerinde başlayacaklarını belirtti. Pınarça Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmaları önümüzdeki dönemde başlatacaklarını ifade eden Ertem, “3200 metre uzunluğunda bir alana sahip olan bu derenin, her iki yakası ve tabanı betonlanacak. Dere yatağının genişliği 30 metre olacak. Dere üzerinde bulunan köprüler, ihtiyacımızı en güzel nasıl karşılayacaksa, o şekilde yapılması için çalışmalarımız olacak. Çalışmalar bittiğinde, dere yatağının her iki yakasını da ağaçlandıracağız. Baharın başlamasıyla birlikte bu konu ile alakalı çalışmalarımıza başlamış olacağız. 2013 yılı sonunda da, bu çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. DSİ ile Çerkezköy Belediyesi’nin protokolü çerçevesinde gerçekleştireceğimiz bu çalışmalar sonrasında, Bağlık Mahallemizin sorunları çözülmüş olacak” bilgisini verdi.
 

ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Mahalle sakinleri, mahalle içinde hayvan ahırlarının, etrafa yaydığı kokudan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Ahırlarla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Ertem “Belediye Başkanlığına geldiğimizde buradaki hayvan ağılı sayısı yaklaşık 700’dü. Bu işle uğraşan insanlarımıza, mahalle içerisinde bu iş yapmanın komşuları rahatsız ettiğini söyleyerek ağılların şehir dışına taşınmasını istedik. Fazla baskı yapmadan, bu meseleyi çözmeye çalıştık. Başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim. Bu gün mahallenizde hayvan ağılı sayısı 35 e düşmüştür. Bu kişilere daha fazla zaman tanıma imkânımız kalmamıştır. Yazbaşı yapacağımız çalışmalar nedeni ile bu yerlerin mücavir alanlarımızın dışına çıkarılmasını sağlayacağız. DSİ ile aramızda imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde, hem gece kondular, hem de ahırlar yaz başı Bağlık mahallesinden kaldırılacaktır. Bunun ertelenmesi söz konusu değildir. Bu nedenle kimsenin mağdur olmaması için, bu kişilerin şimdiden tedbirlerini alması gerekir” dedi. Bazı vatandaşların, ahırların yıkılacağının söylenmesine rağmen, bir taraftan da, Huzur sokağı bitimindeki arsanın ahır yeri olarak 7 yıllığına kiralandığını söylemesi üzerine konuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Ali Ertem, “Belediye hiç kimseye ahır yapımı için yer kiralamadı. Söz konusu yer ya da yerler, mücavir alanlarımızın dışındadır. Bu alanlarda, bizim söz sahibi olmamız söz konusu değildir. Kaymakamlık tarafından verilmişse bu meselenin halledileceği yer de orası olacaktır” diyerek, bir taraftan ahırların, Bağlık Mahallesinden kaldırması için çalışırken, diğer taraftan bazı yerleri ahır için kiraya vermelerinin söz konusu olmadığını ifade etti. 
 

MEVCUT ŞEBEKE İHTİYACA CEVAP VEREMİYOR

Elektrik kesintilerinin dile getirilmesi üzerine de Başkan Ali Ertem “Mevcut elektrik şebekesi yirmi yıl öncesinde, 15 bin nüfusa ihtiyaç verecek şekilde yapıldı. Her gün artan nüfus nedeni ile hat ihtiyacı karşılayamıyor. Elektrik kesintileri özellikle şebeke ağının yeraltına alınması nedeni ile meydana gelmektedir. Bu çalışmalarımız yaklaşık iki yıl daha sürebilir. Bu çalışmalar tamamlandığında, elektrikler nedeni ile yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Oturmuş olduğum mahallede de, aynı şekilde her gün birkaç kere elektrikler kesilmektedir. Bu kesintiler, çalışmalardan kaynaklanmaktadır. Her nimetin bir de külfeti olacaktır” diyerek en kısa zamanda bu sıkıntının da çözüleceğini belirtti.
 

KAT ARTIRIMI İMKANSIZ

Bağlık Mahallesi’nde, kat artırımı yapılmasını isteyen vatandaşların, diğer mahallelerle aralarında kat farkı olduğunu dile getirmesi üzerine, kat artırım işleminin imkânsız olduğunu söyleyen Ertem sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bizim işimiz değildir. Çerkezköy’ün çevre planlaması, 1982 yılında yapılmıştır. Bağlık mahallesinde, kat artırımına gidildiği takdirde, diğer mahallelerde oturan kişilerinde aynı şeyleri talep etmeleri gerekecektir. Böyle bir işlem gerçekleştirildiği takdirde, yasalar diğer mahallelerde bulunan mesken sahiplerinin müracaatlarını değerlendirmiş olacaktır. Emsalden hakkın tespiti şeklinde sürdürülen yasal süreç, sonuçta birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmektedir. Kaldı ki, bu iş belediyenin yetkisi dâhilinde olmayıp, bakanlığın onayına tabi bir iştir” 16 yaş altı için spor parkı yapacaklarını belirten Ertem, Cevizli Sokağına cephe olan arsanın, bir kısmının belediyeye ait olmadığını, bu nedenle yer hususunu aşmaya çalıştıklarını ifade ederek, yer sorununun çözülmesinin ardından spor parkının faaliyete geçirileceğini belirtti. 
 

PARTİLİLER VE MAHALLELİLER KATILDI

Kahvehanede yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Ak, Mehmet Atbaşı, Vahdet Akın, Murat Aksoy, Adem Akın, Ahmet Yazı, Ferhat Yegin, Gençlik Koları üyesi Sinan Meral, Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda İlçe Yönetim Kurulu Üyesi vahdet Akın, mahalledeki çocuklara harçlık dağıttı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10