“Kanaatten hiç kimse ölmedi”

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasını dolayısıyla Veliköy Belediyesi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından garaj binasında oluşturulan el sanatları ve kültür kursların

Çerkezköy 21.12.2012 20:54:00 0
“Kanaatten hiç kimse ölmedi”
BİZLERİ GURURLANDIRIYOR
Garaj Binasındaki kurs merkezinde düzenlenen etkinliğe Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy Dikiş Nakış Kursu Hocası Nurlan Vicdan Çetinkaya, Ak Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Yalçın Memiş, Kapaklı Dikiş Nakış Kursu Hocası Esma Korkmaz ve kursiyerler katıldı. Etkinlikte konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Türkiye ekonomisinin dünyada adından söz ettirecek büyüklüğe ulaştığı günümüzde yerli üretime önem vermenin, yerli mallarını kullanma ve işlemenin öneminin bir kez daha ön plana çıktığını ifade etti. Bölgenin lider sanayi kentlerinden biri olan Veliköy’de kurulan Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde organizeleşen sanayi ile israfın en aza indirilmesi, istihdamın yüksek ve üretimin kaliteli olmasını sağlamakla birlikte, Türkiye Patentli firmalarımızın dünya ticaret arenasında adından söz ettirmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan belindir, tutumlu olmanın önemine vurgu yaptı.
 

İSRAFTAN KAÇINMALIYIZ

İslam Dininin israfı önleyerek, tutumlu olunması konusunda insanları teşvik ettiğini ifade eden Belindir “Bu yüzdendir ki kaynaklarımızı bilinçli kullanmak konusunda hassas davranmalıyız. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde 739. Vuslat yıl dönümünde hasret ile andığımız Hazreti Mevlana’nın da dediği gibi “Kanaatten hiç kimse ölmedi.” Yaptığımız işlerde, gücümüzde, malımızda, aklımızda, söylenen sözde tutumlu olmalı, her türlü israftan kaçınmalıyız” diye konuştu. Etkinlikte, Başkan Belindir, misafirler ve kursiyerler ile birlikte pasta kesti. Kursiyerlerin yaptığı el emeği yöresel lezzetler de davetlilere ikram edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10