Türk sermayesi ve Türk insanıyla başardık

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde çorap sektöründe faaliyet gösteren Bony Çorap fabrikası tarafından önceki akşam 19.00’da Silivri Garden Restaurant’ta yılsonu yemeği düzenlendi.

Çerkezköy 23.12.2012 20:46:00 0
Türk sermayesi ve Türk insanıyla başardık
 
 
10 BİN KİŞİYE GEÇİM KAPISI OLDUK
Yemeğe Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Fabrika Müdürü Kasım Deniz ile fabrika çalışanları ve personel aileleri katıldı. Fabrika Müdürü Kasım Deniz, yemekte yaptığı konuşmada, 2012 yılının bütün yorgunluğunu atmak ve eğlenmek, 2013 yılına moral ve motivasyonu yüksek bir şekilde girmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. “Bony Çorap olarak büyük ve güzel bir aileyiz” diyen Deniz, 1200 çalışan ve tedarikçileriyle birlikte 2500 kişiye istihdam sağlayan bir aile olduklarını ve çalışanların aileleri ile birlikte 10 bin kişiye geçim kapısı olduklarını ifade etti. 
 

BİR NUMARA OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Bony’nin başarısının baş mimarının Bony Yönetim Kurulu Başkanı hasan Gülkaya olduğunu ifade eden Fabrika Müdürü Kasım Deniz, “Kendisi Türkiye ve dünyada 1 numara olmak hedefi ile yola çıktı. Bugün Türkiye’de sektöründe lider bir firmayız. Sevgisiyle, teknolojisiyle, yatırımlarıyla, ürün çeşitliliğiyle ve verdiği hizmetlerle takip edilen ve taklit edilen bir firmayız. Bu hepimiz için büyük onur ve gururdur” dedi. 
 

HEP BİRLİKTE BAŞARDIK

Son bir buçuk yılda yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Deniz, bir buçuk süre zarfında yaklaşık 30 milyon lira değerinde tesis ve teknoloji yatırımı yaptıklarını söyledi. Aylık 8 milyon lira üretim kapasitesiyle dünyanın dört bir tarafına ihracat yaptıklarını ifade eden Fabrika Müdürü Kasım Deniz, 2011 yılında Tekirdağ’da ihracat şampiyonu olduklarını. Türkiye geneli ihracat yapan firmalar içinde 2010 yılında 257’nci sırada iken, 251’nci sıraya yükseldiklerini, Türkiye geneli büyük sanayi firmaları arasında ilk 2 bin 500’de 2010 yılında 270 olan sıralamalarının 2011 yılında 226’ya yükseldiğini, Tekirdağ’da SSK primlerinde ve gelir vergisinde ilk 10 firma arasında yer aldıklarını belirterek “Tüm bunları hep birlikte el ele vererek başardık. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 

DOĞRU ÇALIŞANA HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIM

Yemekte konuşan Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya da uzun bir yola çıktıklarını söyledi. Tek başına başarılı olamayacağını söyleyen Gülkaya, “Bu bir ekip, kardeşlik, takım ve gönül işi. Benim çalışanımı sevdiğim kadar kimse sevemez. Ben doğru çalışana, doğru elemanıma hep sahip çıktım” diye konuştu.
 

TÜRK SERMAYESİ VE TÜRK İNSANI

Avrupa üzerinde 38 firma içinde kaldıklarının söyleyen Gülkaya, bu firmaların genellikle yabancı sermayeli firmalar olduğunun ifade ederek “Fakat biz, Türk sermayesiyle Türk katkısıyla Türk insanıyla başardık. Hep biz bizeyiz” dedi. “Son zamanlarda, bu işe ilk kez başlamış gibi heyecan duyuyorum” diyen Gülkaya, yeni bir şeyler isteyince insanın çalışma duygusunun da arttığını söyledi.
 

MUTSUZ İNSANLA ÇALIŞILMAZ

Gülkaya “Bir insan işte heyecanını kaybederse her şey biter. Mutsuz insan benim fabrikamda çalışmasın. Mutlu insan gelsin beraber çalışalım. Mutsuz insanla çalışılmaz” diyen Hasan Gülkaya, insanın kendine güvendiği sürece en alttan en üst seviyeye yükseleceğini ifade etti. 2013 yılında daha çok çalışarak daha çok kazanacaklarına inandığını söyleyen Gülkaya “Bundan hiçbir kuşkum yok” diye konuştu.
 

PERSONELLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gecede Pınar Acar, Gökhan Gümüş, Selçuk Üzüm, Selver Çiftçi, Necibe Akarsu, Vahit Aydın, Emine Yıldız, Leyla Mentes, Filiz Koçak, Ayşe Bengül, Hayriye Sağlam, Hüseyin Akdaş, Nedim Ataç, Ali Kaya, Turgay Ulaş, Önder Bilgin, Kezban Döndar, Ünzile Torun, Can Dilaver Okumuş, M. Zafer Soyan, İsmail Kısacık, Nazan Çelik İğdeli, Selahattin Gider, Şermin Kula Bahtiyar, Ayhan Şakı, Muzaffer Avcı, Gülümser Kabakçı, Eylem Kamsız, Harun Köroğlu ve Semra Candar’a ödül verildi. Fabrikada 15 yılını dolduran Emine Yıldız, Necibe Akarsu ve Vahit Aydın’a da Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya tarafından plaket takdim edildi. Yemeğin ardından müzik eşliğinde eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10