Balıkçılar barakalarına çekildi

Kış mevsimiyle birlikte hava şartlarının kötüleşmesi nedeniyle Tekirdağ'da tekneleriyle balık avlamaya çalışan balıkçılar limandaki barakalarına elleri boş dönüyor.

Tekirdağ 25.12.2012 00:09:00 0
Balıkçılar barakalarına çekildi

Tekneleriyle denize açılarak balık avlamaya çalışan Tekirdağlı balıkçılar limandaki barakalarına çekildi.

 

DAHA FAZLA DESTEK İSTİYORUZ

Hava şartlarının olumsuzluğu herkesi olduğu gibi küçük tekneli balıkçıları da olumsuz etkiliyor. Kar yağışıyla Tekirdağ Limanı ve balıkçı tekneleri beyaz örtüyle kaplandı. Limandaki barınaklarına çekilen balıkçılar da vakitlerini tekne ve ağ tamirlerini yaparak geçiriyor. Balıkçılar, kış aylarında balıkçılığın bittiğini söylerken, küçük balıkçıların durumunun iyi olmadığını belirtti. Büyük balıkçılara her zaman balık olduğunu ifade eden balıkçılar, daha fazla destek istediklerini ifade etti.
 

MARMARA'DA BALIKÇILIK BİTTİ

Önceki yıllarda kış aylarında da balık tutabildiklerini ifade eden balıkçılar deniz kirliliği nedeni ile balıklarda azalma olduğunu söyleyerek, “Yıllardır açık denizlerde trolle kaçak avcılık yapanlar Marmara'da balıkçılığı bitirdi. 60 yıldır balıkçılık yapıyorum. Eskiden balığa daha uzun süreler çıkardık. Şimdi ise balıklar azaldığından balığa çıkma gereği bile duymuyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10