Kubilay gibi mücadeleye hazırız

Kubilay Asteğmen’in şehit edilişinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla önceki gün saat 13.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 25.12.2012 00:12:00 0
Kubilay gibi mücadeleye hazırız
ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Cumhuriyet Meydanı’nda Eğitim İş Çerkezköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Şubesi- İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında, basın bildirisini okuyan Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy üyesi Kenan Yoleri, “Kubilay’ın şehit edilmesi basit ve yalın bir olay değildir. Bu olay Şeyh Sait isyanından sonra demokratik, laik genç Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya yönelik ikinci irtica girişimidir. Bu hareket Atatürk devrimlerine karşı bir ayaklanmadır” dedi.
 

MÜCADELEYE HAZIRIZ

Kubilay’a yapılan saldırının emperyalizme karşı Birinci Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla vermiş, batılı emperyalistleri ülkemizden atarak, saltanatı ve hilafeti kaldırmış yurtseverlere yapılan bir saldırı olduğunu belirten Yoleri, “Kubilay gibi mücadeleye hazırız. Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığa en yakın olunan zamandır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Vazifeye atılmak için içinde bulunduğun vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin’ sözünü bizler kendimize görev edindik” ifadesini kullandı.
 

82 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ KARARLIYIZ

“Atatürk devrimlerini, ilkelerini yaşatmaya, laik, demokratik Cumhuriyeti sonsuza dek korumaya 82 yıl önce olduğu gibi kararlıyız” diyen Yoleri, bu ülke üzerinde yaşayan güzel insanların ulaşmak istedikleri çağdaş uygarlık yolunu hiç kimsenin tıkayamayacağını vurguladı. Kimsenin kendilerini bu yoldan döndüremeyeceğini ifade eden Yoleri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Kimse bizi bu yoldan alıkoyamayacak. Kubilay, Atatürk İlke ve Devrimlerine tam bağlılığın eşsiz neferlerindendi. Vatanseverler devrim şehidini yalnız bırakmamıştır. Bu sebeple, Atatürk İlke ve Devrimleri yanı sıra Kubilay bilinciyle, her zaman ve her yerde sömürü ve zulme, karanlığa ve cahilliğe karşı yeni Kubilay'ların var olduğunu görmek ve yaşamak için birleşiyoruz” Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10