Danyeli, Kubilay ile sağduyuya davet etti

AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, parti binasında yaptığı açıklamada Devrim Şehidi Kubilay’ın öldürülmesini tarihin kanlı bir sayfası olarak tanımladı. Danyel

Çerkezköy 25.12.2012 00:12:00 0
Danyeli, Kubilay ile sağduyuya davet etti

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, parti binasında dün saat 14.00’de yaptığı açıklamada Ülkü Ocaklarını ve CHP gençlik kollarını sağduyuya ve birlik olmaya davet etti.

 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ OLAYLARINDANDIR

Bundan 82 yıl önce Kubilay Asteğmen’in şehit edilmesinin Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından birisi olduğunu belirten AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Bu olay rejimsel bir sıkıntının dışa vurumudur. Burada bir insanlık ayıbı yatmaktadır. Bir eğitmen olarak Kubilay’ımızın şehit edilişi, Türkiye’mizin tarihinde kanlı sayfa olarak hatırlanmaktadır” dedi. Kubilay’ın öldürülüşünün cahillikle ve şeriat fikriyle bağdaştırılamaz bir gerçek olduğunu ifade eden Danyeli, “Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapmış bir kimsenin şehit olmasından dolayı üzüntülüyüm” diye konuştu.
 

AYRILIĞIMIZ DÜŞMANLARIMIZI GÜLDÜRÜR

Kubilay Asteğmen’e sıkılan kurşunun ilk siyasi kurşun olmasına rağmen sonrasında birçok gencin çeşitli nedenlerle şehit edildiğini sözlerine ekleyen Mehmet Can Danyeli, “Sağcısı da, solcusu da bu kanlı hesaplaşmaya itilmiş ve olan anaların yaralı kalplerine olmuştur. Bugün bir kez daha Kubilay Asteğmen’i anarken, gençliğimize birlik çağrısı yapmak istiyorum. Bizlerin ne rejim, ne de başka bir sıkıntısı var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler, hep birlikte el ele geleceğe doğru yürüyoruz. Bizlerin ayrılığı dostlarımızı ağlatırken düşmanlarımızı güldürür” ifadelerini kullandı.
 

GELİN TEK BİR PLATFORMDA BULUŞALIM

Bu vesileyle MHP ülkü ocaklarına ve CHP gençlik kollarına seslenen AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Geçmişte boynumuzu büken olayların tek nedeni bu milletin içine fitne sokan soysuzların oyunuydu. Artık bilinçlendik ve inşallah bu oyunlara gelmeyeceğiz. Tüm diğer siyasi parti gençlerini en yakın zamanda birlikte fikir alışverişi yapacağımız bir platforma davet etmek istiyorum. Biz bir olursak bu milletin yüzü güler, hizmet edilebilir bir zemin yakalarız. İki, üç, dört beş ayrı baş olursak, geleceğimiz darbe zamanlarının kanlı siyasi geçmişi gibi olur. Gelin tek bir platformda buluşup, Çerkezköy’ümüze ve milletimize neler katabiliriz onlara bakalım” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10