ÇTSO Lisesi’nden büyük başarı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Futbol Takımı, Tekirdağ okullararası futbol şampiyonası final karşılaşmasında Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Rakibini ikinci devre

25.12.2012 23:33:00 0
ÇTSO Lisesi’nden büyük başarı

 Çerkezköy Haber -Tekirdağ okullararası futbol şampiyonası önceki gün oynanan final karşılaşmasının ardından tamamlandı.

 

İLK DAKİKALARDAN GOL ÇIKMADI

Tekirdağ 13 Kasım Sahası’nda Pazartesi günü oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet için çıktı. İlk dakikalarda itibaren rakip kalede etkili ataklar geliştiren ÇTSO Lisesi Futbol Takımı tehlikeli pozisyonlar yakalarken, Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ise kontra ataklarla galibiyet golü aradı. Karşılaşmanın ise ilk dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı.
 

İLK DEVRE BERABERE SONUÇLANDI

İlerleyen dakikalara doğru hücumda ağırlığını hissettiren ÇTSO Lisesi Futbol Takımı Fatih ile yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremedi. İlk devreyi gol yemeden geçirmek isteyen Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ise kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.
 

ÇTSO LİSESİ ÖNE GEÇTİ

İkinci devreye fırtına gibi başlayan ÇTSO Lisesi Futbol Takımı arzuladığı gole karşılaşmanın 33.dakikasında Fatih ile ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Fatih yerden düzgün vuruşla topu ağlara göndererek ÇTSO Lisesi Futbol Takımı’nı karşılaşmada 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan ÇTSO Lisesi Futbol Takımı kalan dakikalarda ikinci gol mücadelesi verirken, karşılaşmada mağlup durumda olan Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ise beraberlik golünü aradı.
 

ABDÜLMELİK’TEN ŞIK GOL

Karşılaşmanın kalan dakikalarında beraberlik için yüklenen rakibi karşısında etkili ataklar geliştiren ÇTSO Lisesi Futbol Takımı 50.dakikada farkı ikiye çıkardı. Orta alandan aldığı topla defansın arkasına sarkan Abdülmelik rakip defansı oyundan düşürerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci’yi de çalımladıktan sonra topu boş ağlara gönderek Abdülmelik ÇTSO Lisesi Futbol Takımı’nı 2-0 öne geçirdi.
 

FATİH İKİ GOL ATTI

Golün ardından ÇTSO Lisesi Futbol Takımı oyuncuları büyük sevinç yaşarken, karşılaşmanın ikinci devresinde arka arkaya kalesinde iki gol gören Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ise oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibinin kötü futbolu karşısında rahat bir futbol ortaya koyan ÇTSO Lisesi Futbol Takımı kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ÇTSO Lisesi Futbol Takımı karşılaşmada üçüncü gole ilk golün sahibi Fatih ile ulaştı. Sol kanattan gelişen atakta rakip defansın hatasını iyi değerlendiren Fatih kalecisinin sağından topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı,
 

3-1 MAĞLUP ETTİ

Karşılaşmanın ikinci devresinde üç farklı üstünlüğü yakalayan ÇTSO Lisesi Futbol Takımı son dakikaları kontrollü bir şekilde sürdürdü. Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı ise en az bir gol için mücadele etti. Karşılaşmanın bitimine iki dakika kala bir gol bulan Çorlu Ticaret Lisesi Futbol Takımı farkı ikiye indirdi. Uzatma dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ÇTSO Lisesi Futbol Takımı’nın 3-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı.
 

KUPALAR TAKDİM EDİLDİ

Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan ÇTSO Lisesi il şampiyonu olarak Tekirdağ’ı liseler arası Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanırken, müsabakanın ardından dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları takdim edildi.
 

“OKUL OLARAK GURUR DUYUYORUZ”

İl şampiyonu oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Lisesi Beden Öğretmeni Vedat Çolak “ Dokuz yıl aradan sonra Çerkezköy’den bir takımın il şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonasına katılmasından son derece onur ve gurur duyuyoruz. Şampiyonluk yolunda planlı ve programlı olarak futbolcu kardeşlerimizle çok çalıştık. Çalıştıklarımızı sahaya yansıttığımız için bugün Tekirdağ’da şampiyon olarak bunun karşılığını aldık” dedi.
 

DESTEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Takımın başarısında emeği geçen herkese teşekkür eden Çolak “ Bu noktada emek harcayan tüm sporcularımızı gönülden kutlarken, bizlere desteği esirgemeyen Okul Müdürümüz Mustafa Türk’e, okul müdür yardımcılarımıza ve diğer öğretmenlere teşekkürü borç biliyoruz. Dönerce sahibi Kubilay Demir’e ve Fem Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı’ya verdikleri sponsorluk desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

“TEKİRDAĞ’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Türkiye şampiyonasının Balıkesir’de düzenleneceğini ifade eden Çolak “ Bundan sonra Marmara Bölge birinciliği için 14-16 Ocak tarihlerinde karşılaşmalara çıkacağız. Bu anlamda oradan da çıkıp Tekirdağ’ı turnuvada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu turnuvalarda başarılarımıza bir yenisini eklemek istiyoruz” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10