12.Grupta zorlu karşılaşmalar oynandı

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 12.hafta oynanan birbirinden zorlu yedi karşılaşmanın ardından tamamlandı. Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezköyspor hafta sonunda evinde konuk ettiği Suadiye Belediyespor’a

26.12.2012 23:34:00 0
12.Grupta zorlu karşılaşmalar oynandı

 Çerkezköy Haber-Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadelesini sürdüren Çerkezköyspor hafta sonunda evinde mağlubiyet ile tanıştı.

 

SUADİYE BELEDİYESPOR’U KONUK ETTİ

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Çerkezköyspor 12.hafta karşılaşmasında evinde Suadiye Belediyespor’u konuk etti.Rakibi karşısında maça üç puan parolası ile başlayan Çerkezköyspor ilk dakikalarda atak bir futbol ortaya koyarken, istediği golü bir türlü bulamadı. İlerleyen dakikalarda kontra ataklarla mücadele eden konuk ekip Suadiye Belediyespor ilk devrenin son dakikalarında bulduğu penaltı vuruşu ile karşılaşmada öne geçti.
 

MAĞLUBİYET İLE TANIŞTI

Karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan Çerkezköyspor sağlı sollu ataklarının karşılığını beraberlik golü ile buldu. Karşılaşmada beraberliği yakalayan Çerkezköyspor kalan dakikalarda galibiyet mücadelesi verirken, Suadiye Belediyespor ise kontralarla etkili oldu. Rakip kalede ikinci golü arayan Çerkezköyspor gelişen atakta kalesinde ikinci golü gördü. Kalan dakikalarda beraberlik için ataklar geliştirmesine rağmen istediği golü bulamayan Çerkezköyspor rakibine 2-1’lik skor ile mağlup olarak bu sezon evinde ilk kez mağlubiyet ile tanışmış oldu.
 

YENİ LİDER SULTANGAZİ

Bölgesel Amatör Lig’de haftaya ilk iki sırada giren iki ekibin mücadelesinde ise deplasman takımı Sultangazispor güldü. Maçın ilk yarısında  üstün bir oyun sergileyen Sultangazispor 12. Dakikada Serkan’la golü buldu. Üstün oyununu daha sonraki dakikalarda da sürdüren Sultangazispor 20. Dakikada Yusuf’un ayağından bir gol daha kazanarak skoru 2-0 yaptı. İlk yarının son dakikasında Erdem fileleri havalandırdı ve ilk yarı 3-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısına Edirnespor Gençlik Kulübü mutlak gol parolasıyla hızlı başladı. 55. Dakikada Eyüp ev sahibi ekibe gol kazandırdı. Maçın 70.dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Mehmet Narin golden sonra Hakemden iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın 74.dakikasında Eyüp ceza alanı içinde rakibine sert girmesi  sonucu  kırmızı kart gördü ve Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Oğuz durumu Sultangazispor 4-2 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan Sultangazispor liderliğe yükselmiş oldu.
 

TUZLA DEPLASMANA ÇIKTI

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta iki İstanbul ekibini karşı karşıya getiren maçta Tuzlaspor Bakırköy Belediye Sahası’nda konuk olduğu İncirlispor’u  4-2 mağlup etti. Karşılaşmaya etkili başlayan Tuzlaspor henüz 4.dakikada golü buldu. İncirlispor defansının arkasına atılan topa iyi hareketlenen Yakup, Barış’ı geçip topu ağlara gönderdi: 0-1. Golden sonra baskısını sürdüren konuk ekip 12.dakikada farkı 2 ye çıkarttı. İncirlispor ceza sahası içinde top Serdar’da kaldı. Serdar topu düzeltip vurdu ve Hamdi’yi mağlup etti: 0-2. Yediği iki şok gol sonrasında Bakırköy temsilcisi İncirlispor kendine geldi. Kırmızı-Yeşilliler Kaptan Hüseyin ve Hatip’in önderliğinde pozisyon üretmeye başladılar. 34.dakikada Tuzlaspor ceza sahası önünde kazanılan frikikte topun başına Hüseyin geçti. Sol ayağı ile mükemmel bir vuruş yapan tecrübeli oyuncu skoru 1-2 ye getirdi. 39.dakikada Tuzlaspor’un genç golcüsü Yakup’un uzaktan şutu üstten auta çıktı. İlk yarıda başka gol olmayınca konuk ekip 2-1 lik üstünlükle soyunma odasına gitti.
 

4-2’LİK GALİBİYET İLE AYRILDI

Ev sahibi ekip golü ararken 10 kişi kaldı. İlk yarıdan sarı kartı bulunan Baykal, Yakup’a yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan oyun dışına gönderildi. 80.dakikada Tuzlaspor farkı 2 ye çıkarttı. Orta sahada Sinan’ın, Serdar’a yaptığı sert müdahale sonrasında maçın hakemi faul düdüğü çaldı. Ceza sahasına yapılan ortaya Yakup yükseldi. Yakup’un kafa vuruşunda kaleci Hamdi’nin zamanlama hatasında top üst direğe çarparak ağlarla buluştu 1-3. Mücadelenin 90.dakikasında ani gelişen Tuzlaspor atağında günün başarılı oyuncusu Yakup hat-trick yaparak farkı 3?e taşıdı. Yakup, sağ kanattan adrese teslim ortaya düzgün kafa vuruşu ile Hamdi’yi mağlup etti ve skor 1-4 e geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında İncirlispor’da Hatip topu Hüseyin’le buluşturdu. Hüseyin’in ara pasında topla buluşan Kaya topu sol ayağına alarak uzak direğe mükemmel vurdu ve mücadelenin skorunu tayin etti: 2-4 Tuzlaspor aldığı bu galibiyet ile ikinci sıraya yükselirken, İncirlispor ise onuncu sırada yer aldı.
 

İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Lüleburgazspor-Tekirdağspor arasındaki maç 2-2 sona ererken maçın sonunda yaşanan olaylar ise güne damgasını vurdu. Tekirdağsporlu futbolcular maçın bitiş düdüğünden 17 dakika sonra soyunma odasına gidebildi. 8 Kasım Stadı’nda oynanan maça Lüleburgazsporlu taraftarların yoğun ilgisi vardı. Nitekim yeşil-kırmızılı takımda aldığı destekle maça baskılı başladı. Maçın 11.dakikasında Serhat’ın kullandığı serbest vuruşu kaleci İlker topu elinden kaçırdı ve arka direkte bulunan Murat topu içeri kesti Yağız topu boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Ancak Tekirdağspor gole karşılığını hemen bir dakika sonra verdi. Gelişen Tekirdağspor atağında Bülent topu Lüleburgazspor ağalarına gönderdi ve maça eşitlik geldi, 1-1. Takımlar ilk 45 dakikada bulduğu gollerle soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.
 

BİRER PUANLA AYRILDILAR

İkinci yarıya yine baskılı ve hırslı başlayan Lüleburgazspor maçın 47.dakikasında Serhat’ın savunmanın arkasına attığı topta, Berkcan’ın kalecinin üstünden yaptığı aşırtma vuruşla bir kez daha öne geçti, 2-1. Bu dakikadan sonra farkı açmak isteyen yeşil-kırmızılı takım pozisyon bulmakta güçlük geçerken, girdiği pozisyonları da değerlendiremedi. Galibiyetin ardından geriye yaslanan Lüleburgazspor, oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Maçın 70.dakikasında kullanılan korner atışında topu önünde bulan Birol skora tekrar dengeyi getirdi, 2-2. Bu dakikadan sonra iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Maçın 82’nci dakikasında Tekirdağspor’dan Celil, yerde kaldı. Maçın hakemi Ahmet Şahin, Celil’in kendisini aldatmaya yönelik hareket ettiğini düşünerek, tecrübeli futbolcuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Gördüğü kırmızı kartın ardından oldukça sinirlenen Celil, soyunma odasına gittiği esnada da Lüleburgazsporlu taraftarlarla kısa süreli gerginlik yaşandı. Maçta başka gol olmayınca, iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı.
 

KÖRFEZ HEREKE DEPLASMANDA KAZANDI

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Bağcılarspor kendi sahasında Hereke Yıldızspor’a 3-1 mağlup oldu ve kötü gidişata dur diyemedi. Maça çok iyi başlayan Bağcılarspor aradığı golü 21 dakikada Başar ile buldu. Başar’ın golüyle ilk yarıda ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı. Körfez Hereke Yıldızspor ikinci yarıda taraftarının desteğini arkasına aldı ve 65.dakikada Murat Özcan’la beraberliği yakaladı. Bağcılarspor’da Yusuf, Ufuk ve Hakan sahada basmadık yer bırakmazken 80.dakikada Oğuzhan ile konuk takım öne geçti. Konuk takımda oyuna sonradan dahil olan Yasin 86.dakikada farkı 2’ye çıkarttı. Bağcılarspor’da Tarık maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Mücadeleyi de Körfez Hereke Yıldızspor 3-1 kazandı.
 
 

BABAESKİ TEK GOLLE KAZANDI

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Babaeskispor ise deplasmanda İzmit Çenesuyu Plajyoluspor’a konuk oldu. Her iki takımında üç puan parolası ile başladığı karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, karşılaşmanın ikinci devresinde dokuz kişi kalan rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan konuk ekip Babaeskispor maçın bitimine dokuz dakika kala bulduğu golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılmasını bildi.
 

PUAN DURUMU

 

1- Sultangazispor 27

 

2- Tuzlaspor 24

 

3- Edirnespor Gençlik 24

 

4- Tekirdağspor 21

 

5- Körfez Belediyesi 21

 

6- Sultanbeyli Belediyespor 20

 

7- Lüleburgazspor 16

 

8- Suadiye Belediyespor 15

 

9- Babaeskispor 13

 

10- İncirlispor 13

 

11- Çerkezköyspor 12

 

12- Bağcılarspor 11

 

13- İzmit Çenesuyu 6

 

14- Kırklareli Sanayispor 6

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10