Hacivat ve Karagöz öğrencilerle buluştu

Özel Gülerçin Koleji’nde öğrencilere yönelik düzenlenen programda Hacivat ile Karagöz oyunu sahnelendi. Velilerin de öğrencilerle birlikte izlediği orta oyununda neşeli dakikalar geçiren öğrenciler, Kara

Çerkezköy 26.12.2012 23:44:00 0
Hacivat ve Karagöz öğrencilerle buluştu
HACİVAT VE KARAGÖZ’Ü ANLATTILAR
Organizatörlüğünü Mete Akyolcular’ın yaptığı oyunda Cahit Kaşıkçılar, Veysel Kamış ve Hüseyin Dağlar tarafından Karagöz ile Hacivat sergilendi. 40 dakikalık oyunda ise geleneksel şekilde günümüz Türkçesi ile Hacivat ile Karagöz’ün hayatı canlandırıldı. Programın ilk yirmi dakikasında öğrencilerin karşısına gölge oyunu ile çıkan Hacivat ve Karagöz büyük merak ile izlendi. Öğrencilerin hayretler içinde izledikleri oyun, velileri de kahkahaya boğdu. İkinci bölümde de Hacivat ve Karagöz karakterleri, kostümleri ile izleyicilerin karşısına çıktı.
 

NEŞELİ DAKİKALAR YAŞADILAR

Özel Gülerçin Koleji’nin kültür faaliyetleri çerçevesinde sahnelenen Hacivat ile Karagöz’e öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Dün saat 10.30’da gerçekleşen etkinlikte,  AKA Prodüksiyon şirketi öğrencilere, Hacivat ile Karagöz orta oyununu sahnelediler. Hem gölge hem de canlı gösterim ile öğrencilerin karşısına çıkan ekip, minik öğrencilere neşeli dakikalar yaşattı. Karagöz ve Hacivat hakkında program öncesinde bilgiler veren Veysel Kamış, Hacivat  ve Karagöz’ün 800 yıllık bir geçmişi olduğunu  belirterek “İnşaat ustası olan Hacivat ve Karagöz şakalarıyla çalışanları meşgul ettikleri için padişah tarafından idam edilen iki insandı. İdam edilmelerinden sonra  insanlar arasında oyunlarıyla yaşatılan Hacivat ve Karagöz kültürümüzün bir parçasıdırlar. Kültürümüzde  nasıl Keloğlan ve Nasreddin Hoca varsa Karagöz ve Hacivat’ da vardı. Bizler onları canlandırırken bizi izleyenlerin neşeli dakikalar  geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bir taraftan gülerken, aynı zamanda da bizleri düşündüren bu oyunlar kültürümüzün ne derecede önemli olduğunun işaretidir” dedi.
 

 “KARAGÖZ İLE HACİVAT’I TANITMAK İSTEDİK”

Okulda okuyan öğrenciler için her ay bir sosyal etkinlik düzenlediklerini ifade eden Gülerçin Koleji Müdür Yardımcısı Tuğba Zenginal “2012’nin son günlerinde ise Hacivat ile Karagöz’ü öğrencilerimize tanıtmak ve geleneksel bir oyunu izletmek istedik. Oyuncular Hacivat ile Karagöz kostümlerini giyerek tüm sınıflarımızı geçtiğimiz hafta  dolaştılar ve bu hafta da okulumuza gelerek oyunları oynadılar” dedi.
 

“BU ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Okul olarak kültürde var olan değerleri çocukların tanıması, sevmesi ve kendinden bir şeyler bulmasını istediklerini söyleyen Zenginal “Binlerce kilometre ileriden bizim çocuklarımızı yöneten, yönlendiren çocuk kahramanları varken, bizden olan, bizim gibi konuşan çocuk kahramanlarını tanımaları açısından bizim için çok büyük bir öneme sahiptir. İlk bakışta basit bir olay gibi görülen bu çalışmalar, geleceğimiz olan çocuklarımızın tertemiz dünyalarını etkiliyor. Bizler değerlerimize sahip çıkarak bu tarz çalışmalara devam edeceğiz" dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10