ÇTSO seçime hazırlanıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aylar kala, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Meclis Eski Başkan Yardımcısı Süleyman Kozuva ve meclis eski ü

Çerkezköy 27.12.2012 00:04:00 0
ÇTSO seçime hazırlanıyor
ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğinden istifa eden Ahmet Çetin, yönetim kurulu başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Şirketlerinin ÇTSO meclisinde temsil edilip edilmeyeceği konusuna ise henüz karar vermediklerini söyleyen Ahmet Çetin, neden istifa ettiğine ilişkin de açıklamalarda bulunarak “Benim odadan ayrılışım tamamen odanın üst noktalarda olan durumunun tabiri yerindeyse ayağa düşmesine sebebiyet verdikleri için yönetimi protesto etmek amacıyla meclis üyeliğinden istifa ettim. Dursun Ali Tever yöneticilik örneği gösterip odadaki kavgaya son veremedi. Basiretsiz bir oda yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Defalarca bir araya gelerek yanlış yolda olduğunu ve günü idare etmek yerine odayı idare etmesi gerektiğini söylemiştik” dedi. Tüm Türkiye’nin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın durumunu tüm açıklığı ile gördüğünü ifade eden Çetin, bu nedenle istifa ederek, şirketlerinin oda nezdinde temsilini sonlandırdığını söyledi. 
 

GENEL SEKRETER ÖNCEDEN DE VARDI

Odada her ne yaşanırsa yaşansın, bunu yönetecek olanın yönetim kurulu başkanı olduğunu söyleyen meclis eski üyesi Ahmet Çetin, “Yönetim kurulu başkanı bunları yönetemezse neler olduğunu son fotoğrafta hepimiz gördük” dedi. Genel sekreterin bundan önceki dönemde de olduğunu ama bu tür rezaletlerin yaşanmadığını belirten Çetin “Benim odada başkan yardımcılığı yaptığım dönemde de muhalefet vardı, genel sekreter de vardı. Ama geçmiş dönemlerde hiçbir kavganın olmadığını net bir şekilde görüyoruz” dedi. 
 

GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞTI

“Yeni yönetim, kurulduktan kısa bir süre sonra kararları 5’e 4 alarak, bunu dışarıya başarı gibi gösterdi” diyen Ahmet Çetin, yönetimin 9 kişi ile yola çıktığını belirterek “Önceki 5’e 4 farklıydı, sonraki 5’e 4 farklı oldu. Her seferinde Dursun Ali Tever günü kurtarmaya çalıştı. Tam bir yöneticilik basiretsizliği sergiledi. Herkes yönetici olamaz. Herkes şirket sahibi olabilir, patron olabilir ama bunlara sahip olmak yönetici olmak anlamı taşımaz. Dursun Ali Tever’in insan olarak iyi bir insan olduğuna inanıyorum. İnsan kişiliğine asla tek söz söylemiyorum. Ama görüldüğü gibi iyi insan olmak da iyi yönetici olmak anlamını taşımıyor” diye konuştu.
 

BASİRETSİZLİKLERLE DOLU 4 YILI GERİDE BIRAKTILAR

Önceki yönetim ve meclisin Çerkezköy’e ne kazandırabiliriz düşüncesinde olduğunu, yönetim kurulunun başkanlığında tüm ticaret ve sanayi odası üyelerinin katkıları ile bölgeye büyük bir okul kazandırıldığını, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın adını taşıyan lisenin bölgeye güzel bir eser olarak kazandırıldığını söyleyen Çetin, “Şuanki mevcut yönetim ise basiretsizliklerle dolu 4 yılı geride bıraktı. Övünecekleri bırakın bir tek eser, bir çivi bile çakmadılar. Ama Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı tüm basın ve televizyonlarda kavga olayı ile çok kötü bir tanıtımla tarihe geçirdiler” dedi. 
 

SADECE BİNA YAPMAK ÖNEMLİ DEĞİL

“Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası şereflenme yeri değil, şereflendirme yeridir” diyen Ahmet Çetin, yapılacak çok iş olduğunu belirterek “Sadece binalar yapmak önemli değil. Yapılmış olan binalar iş hayatına kazandırılarak ve bölgede eğitim konularında öncülük ederek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirebilirdi” diye konuştu. 
 

PROJELER ÜRETMELİYDİ

ÇTSO’nun sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bölgedeki ticaretin hareketlenmesi için Ankara’nın da desteğini alması ve büyük bir sanayi ticaret kapasitesi olan bölgenin her platformunda en iyi şekilde temsil edilmesi, bölgedeki sorunlara yakinen inmesi, bu sorunların çözümü için kamuoyunun desteğini ve güvenini alması, bunun paralelinde de dibe vurmuş prestijini iyi bir yönetim kadrosu ile gerektiği yere taşıması, odadan şereflenecek insanlara değil, orayı şereflendirecek ve yukarıya taşıyacak, hedefteki Türkiye kalkınmasıyla paralel tutması, ihtiyaçları önceden tespit etmesi ve bu ihtiyaçlar için de proje üretmesi gerektiğini ifade etti. 
 

TAKDİR KAZANAN KİŞİLERDEN OLUŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM

“ÇTSO’da seçim yarışının daha güzel şeyler nasıl üretilir düşüncesi içerisinde olan ve tüm ticaret ve sanayi kuruluşlarının takdirini kazanan kişilerden oluşmasını temenni ediyorum” diyen Çetin, üzerine düşen tüm desteği ticaret olarak doğduğu Çerkezköy’e bir borç gördüğünü ifade etti.
 

SANAYİCİ BU KAVGALARDAN RAHATSIZ

Tekirdağ’da son dönemlerde Sanayi Odası kurulması ile ilgili girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Ahmet Çetin, kendisinin de bir sanayici olduğunu ve sanayicilerin Çerkezköy TSO’da yaşanan kavgalardan rahatsız olduğunu ifade ederek “Sanayici ile aynı paralelde düşünen, kavga değil çözüm üreten bir kurum göremedikleri için böyle bir oluşum hasıl oldu. Bu bir kaçış değil, zorunluluktur. Keşke omuz omuza yürüyüp birlikte güzel şeyler yapılsaydı. Ama sanayiciyi de bu konuda haklı buluyorum. Sanayi odası kurulmak istenmesinin sebebi ticaret erbabı değil, ÇTSO’nun basiretsiz yönetim anlayışıdır. Eğer bunu anladılarsa gereğini yapmalarını ve önümüzdeki dönem, orayı gerçekten temsil edecek kişilere terk etmelerini istiyorum” dedi.
 

BÖLGE YARARINA OLAN HER OLUŞUMDA VARIM

Vaktinin el verdiği ölçüde bölge yararına her oluşumun içerisinde yer alacağına değinen Ahmet Çetin, “Bölücü değil birleştirici bir yönetim olmasını temenni ediyorum. Başarılı insanlar her zaman çözüm üretir. Başarısız insanlar ise mazeret beyan eder. Benim söylediklerim çözüme dayalı önerilerdir” ifadesini kullandı. 
 

KOZUVA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaşanan kavganın ardından meclis başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Kozuva da yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıkladı. “Doğduğu günden beri ticaretin içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun yıllardır mecliste görev aldığını belirtti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının, ülkeye örnek olması gerekirken odada yaşanan kısır ve kişisel çekişmelerden ötürü hem odanın hem Çerkezköy’ün imajının ayaklar altına alındığını söyleyen Kozuva, “Bunun baş sorumlusu ise oda çalışanlarından ziyade oda yöneticileridir. Bu nedenle bir Çerkezköylü olarak bu göreve talip oldum” diye konuştu.
 

ÜRETİM YÖNETİMLE PARALELDİR

“Odaların ve kurumların asli görevleri, gücünü aldıkları üyelerinin hizmetinde olmak, onların hem ticari hem sosyal hem de kültürel yönden gelişimlerine artı değer katmaktır” diyen Süleyman Kozuva, ÇTSO’nun son yaşanan olaylarla birlikte yönetim ve çalışanların kısır çekişmelerinden başka bir şey üretemediğini ifade etti. Üretimin, yönetimle paralel olduğunu söyleyen Kozuva “Eğer siz iyi bir yöneticilik yapamazsanız iyi bir ürün ve iyi bir hizmet üretemezsiniz. ÇTSO yönetimi de maalesef iyi bir yönetim sergileyemediğinden ben meclis başkan yardımcılığından istifa ettim” dedi. 
 

KOLTUĞA GÜÇ VERECEK BİR KADRO

“Çerkezköy’ü, esnafı ve sanayiciyi iyi tanıyan, sorunları bilen çözüm önerileri koyabilecek bir kadro ile üyelerin karşınsa çıkacağız” diyen Başkan Adayı Kozuva, “Oda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra asla bir zümrenin bir kesimin ya da güçlünün değil, esnafın, sanayicinin yanında, Çerkezköy halkının hizmetinde olacaktır” dedi. Kozuva, odadaki koltuklardan güç alan değil odadaki koltuklara artı değer katacak bir kadro ile seçime katılacaklarını söyledi. Kadro ile birlikte seçim çalışmasına başladıklarını söyleyen Kozuva, tüm üyelere ulaşacaklarını ifade etti.
 

TEVER DE YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de yeniden başkanlığa aday olduğunu söyledi. “Seçim çalışmalarımıza başladık ve ilk toplantılarımızı geçtiğimiz hafta yaptık” diyen Tever, kendilerine destek verenlerin zaman içerisinde belli olacağını ifade etti.
 

ODANIN ELEKTRİĞİ KESİKTİ

Göreve geldiklerinde odanın 500 bin TL’lik borcunun olduğunu söyleyen Tever, “Odanın elektriği kesikti. Senet yaparak odanın elektriğini açtırdık. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan okulun, Saray’daki kapalı spor salonunun borçları vardı. İlk yıl bunları ödeyerek bütçemizi denk getirdik. Sonraki yıllarda da bütçemiz hep fazla verdi. Her yıl yüzde 40 oranında tasarruf sağladık” diye konuştu. 
 

BÖLGENİN TANITILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPTIK

ÇTSO olarak üyeleri tanıtıcı katalog hazırladıklarını, bölgenin tanıtılması, ihracatın artması ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, fuarlarda odayı temsil ettiklerini söyleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Kolombiya ve Brezilya’da iş konseyi üyesiyim. Şubat ayında büyükelçileri getirip Latin rüzgarı gibi bölgemizi tanıtacağız. 19-23 Mart tarihlerinde de Almanya’daki ticaret ve sanayi odası temsilcileri odamıza gelecek” dedi.
 

GEMİYİ TERK ETTİLER

Son 2 yılda bazılarının hızlarını kestiğini söyleyen Tever “ Çatlak sesler oldu. Bu gemiyi terk edenler oldu. Bunlardan bazıları karşımızda aday. Aday olanlardan bazıları da bu odayı zarara sokanlar” dedi. ÇTSO’nun kurumsal hale geldiğini söyleyen Tever, kendi dönemleri ile ilgili herhangi bir usulsüzlüğün olmadığını belirterek “Kimse ile polemiğe girmiyorum. Temennim bölgenin kazanması için çalışılması. Sanayici yatırım yapınca ticaret erbabı da bundan karlı çıktı. Çerkezköylü ticaret erbabının refah seviyesi arttı. Çerkezköy’de ticaret mekanları çoğaldı. Çerkezköy'e büyük katkı, sanayicinin gelmesi. Sanayide çalışan insanların ihtiyaçlarını karşılamaları esnaflara da kazandırıyor” ifadesini kullandı.
 

SONUÇ KAÇINILMAZ OLACAK

Sanayi odası kurulması için çalışmalar yapıldığını anımsatan Tever, bunun bir süreç olduğunu ifade ederek “Birlikte yaşamak fena değil ama belki de sonuç kaçınılmaz olacak. Ben sanayi odasının ayrılmasında bir mahsur görmüyorum” diye konuştu.
 

SEÇİM TARİHİ NETLEŞMEDİ

2 bin 500’e yakın aktif üyesi bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim tarihinin henüz netleşmediğini söyleyen Tever “Seçimlerin Şubat sonu ya da Mart başında yapılmasını bekliyoruz” dedi. Odada düzgün insanların olmasını isteyen Tever, “Sanayici ve iş adamlarımızın bunu dikkate alarak oy kullanmalarını rica ediyorum. İnsanları tartsınlar. İnsanlar odaya kar yerine zarar getirmesin” dedi.
 

BİZ KARARLARI ALIR MECLİSE GETİRİRİZ

“Karşı grup baskı yapıyor ve seçim sürecini hemşericiliğe dönüştürmeye çalışıyor” diyen Tever, “Bunların arasında, bizle beraber olup bizden ayrılanlar da var. Bizim böyle insanlarla beraber olmamız mümkün değil” dedi. Odayı iyi yönetemedikleri için kavga olayının meydana geldiği şeklindeki eleştirilere de cevap veren Dursun Ali Tever “Biz kararları alırız, meclise getiririz. Mecliste öyle arkadaşlar var ki gelire red verip gider ve mizana evet oyu veriyor. Gelir ve gider kalemleri zaten belli” dedi.
 

KAÇAK GÜREŞİYORLAR

Bu zamana kadar ÇTSO’da gelir ve gider dengesine kendileri kadar dikkat eden başka bir yönetimin olmadığını söyleyen Tever, “Önce eski yönetimde yaptıkları hataları kabul etsinler. Genel Sekretere fazla maaş ödendiğini söylüyorlar. Bizden önceki yönetim göreve geldiğinde yaklaşık 2 bin TL olan genel sekreter maaşını 5 bin TL’ye kadar şişirdiler. Biz ise sadece yüzde 12 zam yaptık. Hepsi kaçak güreşiyorlar. Kimse burada mert değil. Geçtiğimiz aylarda ÇTSO’da yaşanan kavga olayı da meclis toplantısında meydana geldi. Bundan sorumlu olan da meclis başkanıdır” dedi.  
 

BUNUN ADI AJANLIKTIR

5 arkadaşının kendisine her zaman destek verdiğini söyleyen ve ismin açıklamadığı bu arkadaşlarına teşekkür eden Dursun Ali Tever “Çıkar peşinde olanları engellediğimiz için bazıları bize karşı çıktı. Yönetim kurulunda hiçbir karara katılmayanlar dışarıya bilgi sızdırdılar. Bunun adı bilgi sızdırmadır, bunun adı ajanlıktır. Bu bilgi sızdırmalar da karalama için yapılıyor. Bizim yaptıklarımız doğru. Meclisten meclis başkanı sorumludur.
 

Haber Merkezi

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10