Tekirdağ buğday alımında Türkiye ikincisi

Tekirdağ Toprak Mahsulleri Ofisi Merkez Müdürlüğüne bağlı Silivri, Çorlu, Hayrabolu, Muratlı, Malkara şubeleriyle birlikte 2013 sezonunda 156 bin ton buğday alımı, 3 bin 500 ton çeltik, 18 bin ton emanet buÄ?

Tekirdağ 27.12.2012 21:48:00 0
Tekirdağ buğday alımında Türkiye ikincisi
750 BİN TON OLARAK TAHMİN EDİLMİŞTİ
Trakya’da rekolte tahmini 750 bin ton olarak belirlenmişti. Tekirdağ müdürlüğüne bağlı şubelerle yapılan alımlarda büyük bir başarı elde ederek üreticinin güvenini kazanarak bu yıl randevulu olarak malını TMO’ya verdi. Yapılan alımlarda ortalama olarak 6.10 TL ile 6.70 TL arası müstahsile ödeme yapıldı. Tekirdağ TMO bağlı şube görevlileriyle birlikte buğday ekim alanları ve üretim tespiti yapmak amacıyla tüm köy ve beldelerde tespit yapıldı. Bu konuyla ilgili üreticilerin ürettiği tarım ürünlerinin depolama ve finansman hazırlıkları için önümüzdeki harman sezonuna dair çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalarda üreticilerin görüş ve istekleri de tespit ediliyor. .
 

RAĞBET GÖRÜYOR

Tekirdağ Merkez müdürlüğünde piyasa fiyatlarının altında pirinç satışları ve fındık yağı satışları vatandaşlar tarafından çok rağbet görüyor. Pirincin kilosunun 2.30 TL fındık yağının da kilosu 6 TL den satılıyor. Tekirdağ TMO merkez müdürü Yaşar Fidancı, TMO’nun her zaman çiftçinin yanında desteğinde olmaya devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Tekirdağ silolarında otomasyon sistemlerinin yenilendiğini belirten Fidancı, tüm idari binaların lojmanlar ve şube müdürlüklerinde “Kurumsal kimlik” çalışması başlattıklarını ifade eden Fidancı, “TMO’nun yaptığı bu çalışmalar yakın zamanda vatandaşlarımız tarafından da görülecektir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10