Öğrenciler, "Görünmez Olsaydı"

Marmaraereğlisi Kaymakamlığı'nca yaptırılan ilginç ankete öğrencilerin verdiği cevaplar da ilginç oldu. Öğrencilerin büyük çoğunluğu “Görünmez” olmanın avantajlarını ebebeynleri

Marmara Ereğlisi 27.12.2012 21:48:00 0
Öğrenciler, "Görünmez Olsaydı"

 Çerkezköy Haber - Marmaraereğlisi Kaymakamlığı'nca yaptırılan ve değişik yaş ve eğitim seviyesindeki iki bin öğrencinin katıldığı. ankette yer alan, "Görünmez olsaydınız ne yapardınız" sorusuna, öğrencilerin bir çoğu, anne ve babalarının arasında olan tartışmaları önlemek istedikleri yönünde yanıt verdi. Öğrencilerin ülkeleri, memleketleri ve yaşadıkları bölge için neler düşündüklerini anlamak adına yapılan anketten ilginç sonuçların çıktığını ifade eden Marmaraereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz “Öğrencilerimizin isimlerinin ve kimlik bilgilerinin yer almadığı boş kağıtlara yazılan cevapları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzce toplattık ve sonuçları tek tek okuduk. 2 bin öğrencinin katıldığı bu ankette çok ilginç cevaplar ortaya çıktı” dedi.

 

EBEVEYNLER ARASINDA KAVGA İSTENMİYOR

Demiröz, ankete katılan öğrencilerin, "Görünmez olsaydım, anne - babamın kavgasını engellerdim" başta olmak üzere sırasıyla "Daha güzel bir ortamda yaşayıp ders çalışırdım", "Ekonomik sıkıntılarımızı azaltmak için bir şeyler yapardım", "İlçe de öğretmenler için kiraların düşük olmasını isterdim ve zengin olmak isterdim" yönünde görüş belirttiklerini kaydetti. Anket çalışmalarında asıl amacın öğrencilerin okullarını, öğretmenlerini ve okul müdürlerini daha çok sevmesi olduğunu aktaran Demiröz, aynı zamanda yaptıkları anket çalışmalarıyla öğrencilerin istedikleri gibi bir yaşam sahası hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti. Demiröz, öğrencilerin gittikleri okulların nasıl olması gerektiğini, hangi ortamda ders işlemek ve hangi ortamda yaşamak istediklerini ortaya çıkartmayı planladıklarını belirterek, öğrencilerinin okula devamlılığını arttırmak ve daha başarılı olmalarını sağlamak için anketten çıkacak sonuçları değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10