Trakyakent Encümeni toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) yönetimi, 2012 yılının son toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

Tekirdağ 28.12.2012 19:52:00 0
Trakyakent Encümeni toplandı
ENCÜMEN TOPLANTISI YAPILDI
Önceki gün TRAKYAKENT ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Birlik Encümen üyeleri İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ile Birlik Müdürü ve Birlik personeli katıldı.
 

ÜYELİĞİ DÜŞECEK BELEDİYELER İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILMALI

Geçtiğimiz günlerde Sapanca’da birlik tarafından Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendiğini anımsatan Dalgıç, Türkiye’de TRAKYAKENT adını bir kez daha telaffuz ettirmenin gururunu yaşadıklarını ve bundan sonra da bu gururu yaşamaya devam edeceklerini söyledi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de “Belediye Başkanları, yetkili personeller ve çalışanlara yönelik düzenlenen bu eğitim toplantıları son derece yararlı programlar. Belediye personellerinin çalışmalarında gösterdikleri başarılarda böyle eğitimlerin büyük önemi var. 2014 yılında yeni yasaya göre üyeliği düşecek durumda olan ve kapanması gündemde olan Belediyeler için de çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.
 

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Konuşmaların ardından TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz, 2012 yılı çalışmaları ile ilgili üyelere bilgiler verdi. 2012 yılında geniş kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını ve bu yönde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Çetiz, “2013 yılında da aynı strateji ile çalışmalara devam edeceğiz. Yeni yılı geride bırakılan yıla oranla daha yoğun planladık” dedi.
 

TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK

2012 yılı çalışmaları ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından Birliğin proje çalışmaları görüşüldü. Projeler konusunda Birlik yönetimini bilgilendiren AB Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş, Malkara ve Kavaklı Belediyeleri için hazırladıkları projelerin sorunsuz şekilde ilerlediğini kaydederken, sırasıyla Tekirdağ, Meriç, Balabancık ve Pehlivanköy Belediyeleri’nin de proje taleplerinin bulunduğunu ve gündeme alındığını ifade etti. Akkuş, bu proje çalışmalarını da talep sırasına göre değerlendirmeye alacaklarını belirtti. Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Birlik Encümen üyeleri, Pursaklar Belediyesi’nden gelen davet yazısını da değerlendirmeye aldı. Söz konusu yazıda Pursaklar Belediyesi’nin kurmuş olduğu Şehir Kütüphanesi’ne destek sağlanması yönünde karara varıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10