Ordulular, yeni yılı bir arada karşıladı

Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, önceki gün Raif Dinçkök İlkokulu Eğitim Salonu’nda yılbaşı etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy 31.12.2012 20:31:00 0
Ordulular, yeni yılı bir arada karşıladı

TEŞKİLAT BAŞKANLARIDA KATILDI

Önceki gün saat 14.30 da Raif Dinçkök İlkokulu eğitim salonunda gerçekleştirilen programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Belediye Meclis Üyesi Nuran Yeşil, Optimed Hastanesi Başhekimi Ayhan Aslan, Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rahmi Uzun, Başkan Yardımcısı Esat Çamyar, dernek yöneticileri Ahmet Sarıkoc, Beytullah Coşkun, İsa Karaman, Orhan Arslan, Erkan Eraslan ve Çerkezköy’de ikamet eden çok sayıda Ordu’lu vatandaş katıldı.  

 

BİR ARAYA GELMEYİ BAŞARDIK

Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Rahmi Uzun, derneği kurarak insanların bir arada toplanmasını sağladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek “Derneğimiz siyasetten ve çıkar ilişkilerinden uzak, iyi niyetle kurulmuş bir dernektir. Amacımız kültürümüzü Çerkezköy’e, Ordu’lulara yakışır şekilde tanıtmaktır. Ayrıca, Çerkezköy ve civarında oturmakta olan tüm Ordulularla, kültürel ve yardımlaşmaya yönelik çalışmalar yürütmektir. Orduluların sorunlarını gündeme taşımak ve sivil toplum örgütü hassasiyetinde, konuların takipçisi olup, çözüm yollarını araştırmak ve yetkili mercilere yardımcı olmaya çalışmak olacaktır” dedi.  Merkez dahil, 19 ilçeden oluşan Ordu’ya, her ilçenin temsil edildiği bir yönetimi, mart ayında yapacakları genel kuruldan önce oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Uzun “Bu nedenle bütün Ordu’lu kardeşlerimi, derneğimize üye olmaya çağırıyorum” dedi.  

 

BAYANLARI BEKLİYORUZ

Derneğin yalnızca erkeklerden oluşmasının yanlış olacağına dikkat çeken Uzun “Bu dernekte bayanlara da önemli ölçüde görevler düşmektedir. Oluşturacağımız komiteler içinde, bayanlara, gençlere ve çocuklara yönelik çalışmalarımız olacak.  Eğitim kursları, yöresel etkinlikler, kültürel faaliyetler, el sanatları kursları, müzik kursları ve bunun gibi birçok çalışmalarımız olacak.  Gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinliğe iştirak eden bütün konuklarımıza,  Çerkezköy’de oturan Ordu’lu hemşerilerime, yeni yılın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

 DAYANIŞMAYI ÖN PLANA ÇIKARMALISINIZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Burada önemli olan Ordulu kardeşlerimizin bir araya gelerek, her konuda birlik ve beraberlik örnekleri sergilemeleridir. Çerkezköy’de oturan Ordulu insan sayısının, o derece önemi bulunmamaktadır. Önemli olan, var olan Orduluların, kendi içlerinden başlayarak, bütün Çerkezköy sınırlarında kardeşlik, dostluk ve yardımlaşmayı ön plana çıkarmalarıdır. Sizlerin bunu başaracağınıza inancım tamdır” diye konuştu. Çerkezköy’de bulunan Ordulular arasında, yardıma muhtaç insan olup olmaması hususlarında derneğin araştırma yapmasını isteyen Ertem “Bir secere çıkartın. Çerkezköy’de oturan Ordulular arasında yardıma ihtiyacı olan insanları belirleyin. Bu liste Belediyemize ulaştırıldığı takdirde, bizler yapılması gerekenleri yaparız. Bunun yanında dernek olarak belediyemizden, karşılanması gereken ihtiyaçlarınız olursa, bunları karşılamanın gayreti içerisinde oluruz” dedi.  

 

İŞTE BU OLMADI

Düzenlenen bu toplantının gerçek manada Orduluların kültürünü yansıtmadığını da ifade eden Ertem, “Slâyt gösterisinde her türlü yemeğin mevcut olduğu Ordu mutfağına dair hiçbir şey,  bu etkinlikte bulunmuyor. Ben bu kadar hanımın bulunmuş olduğu bir etkinlikte, misafirlerinize kurabiye ikram etmeniz yerine, yöresel yemeklerin ikram edilmesini beklerdim” şeklinde espri yaptı.  

 

PLAKETLER VERİLDİ

Derneğin kurulması aşamalarında katkılarından dolayı Dernek Başkanı Rahmi Uzun tarafından Belediye Başkanı Ali Ertem’e, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a ve CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’e plaket takdim edildi.   MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞİLENDİLER Yeni bir yılın başlamasına sayılı saatler kala, Ordulular tarafından gerçekleştirilen programa, daha sonra TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Şükran Soytürk ve mahalli sanatçı Sefa Genç’in seslendirmiş olduğu parçaların okunmasıyla devam edildi. Ordulular, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

 

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10