Tüm polisler trafik cezası kesebilecek

1 Ocak 2013 itibari ile yürürlüğe giren uygulama ile Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında Çerkezköy’de “trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi” alacak 3’ü amir toplam 18 polis

Çerkezköy 31.12.2012 20:32:00 0
Tüm polisler trafik cezası kesebilecek

 Çerkezköy Haber - Trafik kurallarını ihlal edenlere artık trafik polislerinin yanı sıra önleyici hizmet, asayiş ile polis merkezlerinde görevli polis ekipleri de ceza kesebilecek.

 

TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLADI

1 Ocak tarihinden itibaren trafik kurallarına uymayanlar karşılarında sadece trafik polislerini değil tüm görevli polisleri bulabilecekler. Çerkezköy İlçe Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni çalışması ile karakol ve asayiş birimlerinde görev yapan tüm polisler, trafik polisleri gibi bazı kural ihlallerinde trafik cezası kesmeye yetkili olacak. Bu çalışma ile birlikte trafikte yeni bir dönem başlamış oldu.
 

18 POLİSE SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitime katılan polislere, tespit tutanağı düzenlenecek ihlaller, tutanak düzenleme esasları ve sürücülerle iletişim konularında eğitim verildi. Eğitimin ardından ise dün saat 15.00’da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde programda trafik tescil ve denetleme büro amirliği yetkilileri ve trafik polisleri ile tutanak düzenleme yetkisi alacak toplam 3’ü amir 18 polise sertifikaları verildi.
 

“ÜÇ GÜN İÇİNDE TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR”

Sertifika töreninde gerçekleştiren İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Necmi Arpacı “Trafik ekipleri dışındaki ekiplere trafik kural ihlali tespit tutanağı tanzim etme yetkisi verildi. Bu sertifikayı alan personel dışarıda gördüğü trafik ihlallerine tanzim tutanağı hazırlayabilecek. Yani ışık ihlali, emniyet kemeri takmama, engelli park cezaları, çift sıra parklar, trafikte cep telefonu ile konuşanları tespit ettikleri zaman ceza kesebilecekler. Ekiplerin, cezaları yazdıktan sonra üç gün içinde gerekli dokümanları trafik ekiplerine teslim etmeleri gerekiyor” diye konuştu.
 

“YETKİ SAHİBİ OLDULAR”

Sertifika alan polisleri tebrik eden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu “Arkadaşlar eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladılar. Bu eğitimlerin ardından trafikte ceza tanzimi yönünde yetki sahibi oldular. Sorumluluk bilinci içinde yetkilerini kullanacaklarına inanıyorum. Arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, polislere tespit tutanaklarını ve sertifikalarını teslim etti.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10