Ekoloji Sempozyumu düzenlenecek

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 2-4 Mayıs günlerinde “Ekoloji 2013 Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum NKÜ Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Tekirdağ 1.01.2013 19:55:00 0
Ekoloji Sempozyumu düzenlenecek
NKÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “Yaşamın devam edebilmesi için birbirleriyle etkileşim içinde olan bağıntılı tüm parçaların oluşturduğu bütüne Ekosistem denir. Bu sistem içerisinde üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılardan oluşan yaşama birliği ne yazıkki bu sistemin bir parçası ve türler içerisinde en gelişmişi olan insan tarafından tahrip edilmektedir. Kendine daha iyi bir yaşam sağlamak bahanesi ile dünyanın tüm kaynaklarını tüketmeye çalışan insan nihayet bu dünyada yaşayabilmek için verdiği zararı durmama çabasına girme yolunda küçük de olsa adımlar atmaya başlamış ve doğadaki canlıların birbiri ile olan ilişkilerini inceleyen Ekoloji bilimi son yıllarda popüler hale gelmiştir. Genellikle Yaşam Bilimleri ile ilgili alanlardaki bilim insanlarının rağbet gösterdiği Ekoloji artık sosyal bilimlerde de gözde araştırma konuları arasında yerini almaya başlamıştır” denildi.
 

4.’SÜ DÜZENLENECEK

Dünyamızı daha yaşanılabilir hale getirmek, bozulan dengenin tamir edilebilmesi için alınması gerekli önlemleri tartışmak ve yol haritaları belirlemek için bu alanda çalışan tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan ve daha önceki yıllarda Aksaray Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından düzenlenen Ekoloji sempozyumları serisinin dördüncüsünün NKÜ tarafından düzenleneceği ifade edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10