Bütçeyi oy çokluğu ile reddettiler

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, bir önceki toplantıda oluşturulan Hesap İnceleme Komisyonu tarafından incelenen 2013 Mali Yılı Bütçe’sini görüşmek üzere dün saat 16.00’da olağan Ã?

Çerkezköy 3.01.2013 09:24:00 0
Bütçeyi oy çokluğu ile reddettiler
BÜTÇE SAĞLIKLI DEĞİL
2013 yılında kayıt ve aidat ücretlerinin yüzde 10 oranında arttırıldığına dikkat çeken Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Vedat Babaoğlu, “Bir önceki yıl odada yaklaşık 1 milyon 800 bin TL gelir elde edildi. Buna karşılık yaklaşık 1 milyon 100 bin TL de gider meydana geldi. Geçtiğimiz yıl personel ücretleri 550 bin TL civarındayken, bu yılki bütçede bahse konu kalem 640 bin TL’ye çıktı. Yaptığım tüm incelemeler sonucunda 2013 yılı için hazırlanan bütçesin sağlıklı bir bütçe olmadığına karar verdim ve bu nedenle imzalamadım” dedi.
 
İNANMADIĞIM HİÇBİR ŞEYİN ALTINA İMZA ATMAM
ÇTSO’nun 2013 Mali Yılı için hazırlanan bütçeye sonuna kadar muhalefet edeceğini kaydeden Vedat Babaoğlu, “Yapılan harcamalar sağlıklı değil. Bütçe sağlıklı değil. Ben görmediğim, inanmadığım ve sorgulamadığım hiçbir şeyin altına imzamı atmam. Gerekiyorsa içinde benim olmadığım bir Hesap İnceleme Komisyonu seçilsin” diye konuştu.
 
1 HAFTA İÇİNDE MECLİSİ TOPLAMALIYDIK
5 kişilik Hesap İnceleme Komisyonu’nda 4 kişinin katıldığı bir toplantının yapılmaması gerektiğini belirten ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, “4 kişi yerine 3 kişi de toplanılabilirdi. Öte yandan raporda Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı’nın imzası yoksa benim bu toplantıyı yapmamam gerekirdi. Fakat 1 hafta içinde meclisi olağanüstü çağırmasaydım, görevimi yapmamış olacaktım. Ayrıca Komisyon üyesi Aktaş Güler’in imzasının olmaması da sıkıntı doğurur” dedi.
 
YENİ YILA VİCDANIMIZ RAHAT GİRERİZ
Kendisine ÇTSO’dan gelen maili okuduktan sonra toplantıya katılma gereği duyduğunu söyleyen TOBB Delegesi ve meclis üyesi Rahmi Yılmaz ise “Bakanlık geçen yıl 13 olan personel sayımızı fazla bulmuştu. 2013 bütçesinde zaten fazla olan personel sayısının 23’e yükseldiğini görüyoruz. Hazırlanan bütçe üyelerin ve odanın hayrına değildir. 2013 bütçesi kabul edilmemeli ve 2012 bütçesi ile devam edilmelidir. Böylece yeni yıla vicdanımız rahat girmiş oluruz” diye konuştu.
 
ODANIN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM
ÇTSO’nun çiçeği burnunda meclis üyesi Ayla Nalcı ise odaya 17 yıldır üye olduğunu belirterek, “Öyle günler oldu ki aidatımı ödemekte güçlük çektim ama hep ödedim. Fakat bugüne kadar odanın hiçbir faydasını görmedim. Yurt dışı seyahatlerine gidiliyor. Bunun üyelere ne gibi bir geri dönüşümü olduğunu da anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı.
 
BÜTÇEDEN KORKMANIZA GEREK YOK
Konuşmasına tüm meclis üyelerinin ve Çerkezköy’ün yeni yılını kutlayarak başlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “2013 bütçesinden bu kadar korkmanıza gerek yok. Biz bugüne kadar herkesin parasına gözümüz gibi baktık. Fazla alınan paralar da bizden önceki yönetim tarafından alınmış olmasına rağmen sahiplerine ödenecek” dedi.
 
BÜTÇE REDDEDİLDİ
Konuşmaların ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2013 Mali Yılı Bütçesi’nin oylamasına geçildi. Bütçe, kayıt ve aidatlardaki artışın enflasyon rakamlarının üzerinde olması, personel giderlerinin geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 arttırılması, oda çalışan sayısının 23’e çıkarılması gerekçeleri ile Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, meclis üyeleri Mustafa Asbaş, İbrahim Mutluç, Tahsin Kırmızıgül ve Cemal Durmuş’un kabul oyuna karşılık oyçokluğu ile red edildi. ÇTSO, seçimlere kadar 2012 bütçesi ile devam edecek.
Haber Merkezi

0282 726 91 91
0282 747 65 10