Tüm defin masraflarını belediye karşılayacak

2013 yılı itibari ile uygulamaya giren cenaze hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy sınırları içerisindeki tüm cenaze işlemlerini biz yürütece?

Çerkezköy 3.01.2013 20:45:00 0
Tüm defin masraflarını belediye karşılayacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi, Kasım 2012 Meclis Toplantısı’nda gündeme alınan ve 2013 yılında yürürlüğe giren yeni uygulamayla cenaze hizmetlerini ücretsiz karşılayacak.

 

ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Cenaze hizmetlerinin ücretsiz karşılanması konusu hakkında açıklamalarda bulunan  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çalışmalarımızı tamamladık. Ücretsiz cenaze hizmeti uygulaması bu yıl itibari ile hizmete girdi" dedi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren cenaze hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını söyleyen Başkan Ertem, “Cenazelerin, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa yakasına ulaşımını ücretsiz sağlıyorduk. 2013 itibari ile ücretsiz ulaşım hizmetini İstanbul'un Anadolu Yakası'nı da dahil ettik. Bu bölgelerin dışında Türkiye'nin diğer illerine ulaşımı ise km başına belirlenen bir bedel karşılığında gerçekleştirilecek" diye konuştu.  

 

MEZAR YERİ ÜCRETSİZ

Yeni uygulama ile ulaşım hizmetinin yanında, yıkamadan kefenlemeye, mezar yeri kazısından define kadar tüm işlemlerin belediye tarafından gerçekleşeceğini söyleyen Ali Ertem, “Çerkezköy sınırları içerisindeki tüm cenaze işlemlerini biz yürüteceğiz. Cenaze sahibinin bize yapacağı başvurunun ardından, belediyemiz defin sonuna kadar tüm işlemleri yerine getirecek. Cenaze sahibi yıkama, kefenleme, ulaşım, mezar yeri kazısı işlemlerine karışmayacak. Mezar yeri de ücretsiz olacak. Tahta masraflarını da Çerkezköy Belediyesi olarak bizler karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 İHALELER YAPILDI

Uygulama kapsamında kefen ve tahta alımı ihalelerinin yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “31 Aralık 2012’de saat 14.00’da gerçekleşen ‘Kefen Bezi Alımı’ ihalesi doğrudan temin usulü ile yapıldı. İhaleye 3 firma katıldı. 100 erkek ve 100 kadın olmak üzere toplam 200 kefenlik alımı 13 bin 250 TL’lik sözleşme bedeli ile Topkaya Manifatura ve Çeyiz firmasına ihale edildi. Aynı gün yapılan ‘200 Takım Mezar Tahtası Alımı’ ihalesi de doğrudan temin usulü ile gerçekleştirildi. 3 firmanın katıldığı bu iş ise 13 bin 600 TL’lik sözleşme bedeli ile Yeşil Doğrama firmasına ihale edildi.  

 

HAFTALIK SİPARİŞLERLE TEMİN EDECEĞİZ

200 takım kefenlik ve 200 takım mezar tahtası ihaleleri kapsamında birer takım numune alındığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu malzemeleri depomuzda stoklama imkanımız olmadığı için malzemeleri haftalık siparişlerle temin edeceğiz ve defin işlemlerinde kullanacağız” diye konuştu.  

 

341 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2012 yılındaki ölüm istatistikleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “2012’de 123’ü erkek, 80’i kadın ve 23’ü de bebek olmak üzere toplam 226 vatandaşımız Çerkezköy sınırları içindeki mezarlıklara defnedildi. Belediyemiz 2012’de 115 cenazenin de naklini yaparken, bunlardan 10’u Marmara Bölgesi dışındaki illere nakledildi.    

 

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10