Yardım yağmaya devam etti

Tekirdağ'da, milyonda bir görülen 'Gardner Sendromu' hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz için Türk Kızılayı'nın başlattığı yardım kampanyasÄ

Tekirdağ 16.01.2013 19:07:00 0
Yardım yağmaya devam etti

 TEDAVİ GİDERLERİ İÇİN KULLANILACAK

Türk Kızılayı toplanan bağışlarla ilgili açıklama yaparken, açıklamada "Kamuoyunun da bildiği üzere bu ve yürüttüğü diğer tüm bağış kampanyaları çerçevesinde Türk Kızılayı; Kanunlara, Tüzüğüne ve Kızılaycılık prensiplerine, bağışçılarına, ihtiyaç sahiplerine karşı sorumludur. Bu sebeple bağışlar hangi şartla yapılmışsa bu şartların yerine getirilmesi ve bağışların ihtiyaç sahibinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması Türk Kızılayı'nın kanunlara, tüzüğüne ve bağışçılarına karşı sorumluğudur. Şartlı bağışlar kanun gereği olarak da başka bir amaçla kullanılamaz. Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bağışlar da, ilan edilen şarta uygun olarak Refiye Yılmaz'ın tedavi sürecinde doğacak, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Sistemi dışında kalan sosyal ihtiyaçlar ve diğer giderleri karşılamak için kullanılacaktır" denildi.
 

DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Son olarak açıklamada ise; sosyal medya kullanıcılarının yoğun talebi üzerine, sosyal sorumluluğunun da bir gereği olarak Refiye Yılmaz'a yardım elini uzatan Türkiye'nin dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilediği ve Refiye Yılmaz'ın tedavisi için yapılan şartlı bağışların, en kısa sürede amacına ulaştırılacağı ifade edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10