Hac kayıtları 4 Şubat’ta başlıyor

2013 yılında hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 4 ile 22 Şubat tarihleri arasında yapabilecek. Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2013 yılında, ilk defa ha

Çerkezköy 18.01.2013 22:04:00 0
Hac kayıtları 4 Şubat’ta başlıyor

 MÜRACAATLAR İKİ ŞEKİLDE YAPILABİLİYOR

2013 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar için müracaatların 4 Şubat tarihinde başlayıp 22 Şubat’ sona ereceği belirtildi. Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, ilk defa hacca gitmek isteyen vatandaşların, ön kayıt işlemi için ilgili bankaya 15 TL yatırmaları gerektiğini belirtti. Şahin, “Ön kayıt parası yatırıldıktan sonra vatandaşlar müracaatlarını, Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapabilecekleri gibi, müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere edebilirler. Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçelerine eklemelidirler. Müftülüklerde kaydı yapılan dilekçenin bir örneği, müracaat sahibine verilecektir” ifadelerini kullandı.
 

KAYITLARDAN SONRA KURA

Kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte müracaat süresi zarfında müftülüklere teslim etmeyenlerin, müracaatlarının geçersiz olacağını ifade eden Müftü Şahin “2013 yılında çekilecek kura sonrasında, kesin kayıt hakkına sahip olanlar, süresi içinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda, gelecek yıllarda kayıt hususunda herhangi bir hakka sahip olamayacaklardır. Müracaatlarda, aile fertlerinden müteşekkil gruplar oluşturulabileceği gibi, aynı aileden olmayıp grup olmak isteyenlerin de talepleri yerine getirilmektedir. Bunun yanında engelli vatandaşlarımız da hacca hiç gitmemiş bir refakatcısının olması halinde, müracaatları kabul edilmektedir” dedi.
 

ÜÇ ŞEKİLDE KONAKLAMA

Üç konaklama şeklinin olduğunu, hacı adaylarının müracaatlarında hangi konaklama şeklini tercih ettiklerini belirtmeleri gerektiğini ifade eden Bayram Şahin “Hac konaklama türleri,  fiyatlarıyla birlikte, hacı adaylarımız tarafından değerlendirildikten sonra, müracaat formuna işlenmelidir. Normal Konaklama: Müracaatlarda kadın ve erkekler ayrı odalarda ve odalar beş kişilik olmak kaydıyla, banyo ve tuvaletler ortak kullanılmaktadır. Sabah ve akşam yemekleri tabldot usulüdür. Müstakil konaklama: Odalar 2 ya da 3 kişilik olup, banyo ve tuvaletler oda içinde bulunmaktadır. Sabah ve akşam yemekleri tabldot şeklindedir. Otel Konaklama: Banyo ve tuvaleti içinde olan odalar olup, iki ya da üç kişiliktir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10