HÖH Genel Başkanı Doğan'a silahlı saldırı girişimi

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi 8'inci Ulusal Kongresi Cumartesi günü Sofya'daki Ulusal Kültür Sarayı'nda düzenlendi.

20.01.2013 18:35:00 0
HÖH Genel Başkanı Doğan

 SİLAH TUTUKLUK YAPTI

Genel Başkan Dr. Ahmed Doğan konuşma yaptığı sırada salonda bulunan bir kişi tabancasını çıkarıp kürsüye çıktı ve Doğan'a ateş etmek istedi. Tabanca tutukluluk yaptığı için ateş edemeyen saldırgan, korumalar tarafından kürsüde yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Bazı partililer ise saldırganı yerde tekmeledi.
 

YARA ALMADAN KURTULDU

Olay sırasında salonda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, siyasetçinin silahla susturulmasını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirtti.  Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Dr. Ahmed Doğan konuşmasını yaparken, konuşmasının tam ortasında genç birisinin koşarak kürsüde yanına yaklaştığını belirten Öztrak “Elinde bir silah olduğunu gördük. Silah ile ateş etmeye çalıştı. Tetiğin düştüğünü duydum ama silah ateş almadı. Başkanın korumaları uzaklaştırdı ve yere düşerken de silahı başkana doğru doğrultuyordu. Başkan yara almadan kurtuldu. Bu sevindirici” dedi.
 

DESTEKLENDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Kendisinin de protokol ile ön sırada bulunduğunu belirten Öztrak, "Ön sırada oturuyordum. Kürsüye 30 metre mesafedeydim. Yani kürsünün sağ karşısında uzak noktadaydık. Benimle birlikte CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de burada. Olay gözlerimiz önünde oldu, son derece önemli. Burada üzücü gelişme, burada bir bölünme var ve maalesef bu bölünmenin el altından sanki desteklendiğini görüyoruz" diye konuştu. Kongreye saat 15.00'e kadar ara verildiğini söyleyen Öztrak, "Burada kararlılık her şeyin üstünde. Kongre üyeleri bu saldırıyı protesto etti. Biz kongreyi takip etmeye devam edeceğiz. Ben başkanımız Kılıçdaroğlu'na olaya dair bilgi verdim. Kendisi son derece üzgün, geçmiş olsun açıklaması yaptı" dedi. Ulusal kongreye MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip de katıldı.
 

BALKANLILAR DERNEĞİ’NDEN KINAMA

Yaşananları televizyondan öğrendiğini ve olayı duyar duymaz, Çerkezköy’den kongreye delege olarak katılan Şevket Halimoğlu ile görüştüğünü ifade eden Çerkezköy Balkanlılar Derneği Başkanı Turgut İleri de dernek olarak bu çirkin saldırıyı kınadıklarını söyledi. Çerkezköy’den Şevket Halimoğlu ile birlikte Belediye Eski Başkanı Remzi Garip’in de misafir olarak kongreye katıldığını söyleyen İleri, “Demokratik bir kongrede, her şeyin demokrasi ile çözüleceği böyle bir ortamda böyle bir olayın yaşanmasını kınıyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10