TREDAŞ 2’ye ayrıldı

Yeni yılda ilk elektrik faturasını eline alan Çerkezköylü vatandaşlar faturalarının TREPAŞ isimli bir şirket tarafından kesildiğini görünce neye uğradığını şaşırdı. Konuyla ilgili a?

Çerkezköy 20.01.2013 18:38:00 0
TREDAŞ 2’ye ayrıldı

 Çerkezköy Haber - Faturalardaki isim değişikliği hakkında açıklamada bulunan TREDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, mevzuat gereği Türkiye’de faaliyet gösteren 21 dağıtım şirketinin 1 Ocak 2013 itibari ile 2’ye ayrıldığını belirtti.

 

UYGULAMA 21 DAĞITIM ŞİRKETİNDE DE GEÇERLİ

Yeni düzenleme ile TREDAŞ’ın kendi bünyesinde TREPAŞ (Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş.) isimli 2. bir şirket kurduğunu kaydeden yetkililer, “Tüm dağıtım şirketlerinde olduğu gibi TREDAŞ’ta da bir bölünme oldu. TREDAŞ ile TREPAŞ şirketlerinin yönetmeliği, gelir-gider hesapları, tutmakla yükümlü oldukları defterler, kısacası her türlü alanda yasal olarak birbirinden ayrıldı” açıklamalarında bulundu. Yetkililer bahse konu yasal düzenlemenin yalnızca TREDAŞ’ta değil, ülke çapındaki 21 dağıtım şirketinin tamamında uygulanmaya başladığını ifade etti.
 

TAHSİLÂTI TREPAŞ YAPACAK

TREPAŞ’ın yalnızca fatura tahsilât işlemleri ile ilgileneceğini ifade eden yetkililer, elektrik hatlarının yeraltına alınması, elektrik arıza, sayaç okuma gibi enerji dağıtımına ilişkin diğer tüm faaliyetlerin ise TREDAŞ tarafından yapılmaya devam edileceğini kaydetti. TREDAŞ dağıtıma ilişkin çalışmalarının kaynağını ise faturalara yansıtılan ve birim fiyatı 0.036 TL olan ‘Dağıtım Bedeli’ üzerinden sağlayacak.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10