Farklı kat uygulaması olmaz Orta yolu bulacağız

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ilçenin muhtelif yerlerinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine önceki gün de devam etti.

Çerkezköy 20.01.2013 18:39:00 0
Farklı kat uygulaması olmaz Orta yolu bulacağız

 TEK SIKINTI ELEKTRİK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Başkanı Mustafa Karataş’ın yer aldığı AK Parti heyeti ilk olarak önceki gün saat 13.30’da Gazi Osman Paşa Mahallesi Aliağa Sokak’ta yeni açılan Aksoy Büfe’yi ziyaret etti. Ziyarettin kendisini onure ettiğini söyleyen Hasan Aksoy, “Belediyemizin su, yol ve altyapı hizmetleri takdire şayan. Fakat sokağımızda sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden muzdaripiz” dedi.
 

ÇALIŞMALARIN HIZLANMASI İÇİN BASKI YAPIYORUZ

TREDAŞ’ın ilçenin birçok noktasında elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları yaptığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “TREDAŞ çalışmalarını tamamlamak üzere. Çalışmalarını hızlandırmaları konusunda gerekli baskıları kendilerine yapıyoruz” dedi. Aliağa Sokak’ta yeni açılan Aksoy Büfe’nin hayırlı olmasını temenni eden Ertem, daha sonra beraberindekilerle birlikte aynı sokakta bulunan Şimşek Gayrimenkul dükkanına geçti. 
 

YAPRAK KIMILDAMIYOR

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Şimşek Gayrimenkul sahibi Zafer Korkmaz, “Son 1,5 yıldır piyasalar çok kötü. Önceden haftada 2-3 daire ya da arsa satabiliyorduk. Fakat şimdi yaprak kımıldamıyor” dedi. İnsanların son zamanlarda Tepe Emlak bölgesinde arsa ya da bina talebinde bulunduğunu söyleyen Korkmaz, Başkan Ali Ertem’e bu bölgenin ne zaman imara açılacağını sordu.
 

EMLAKÇI GÖZÜYLE BAKMIYORUZ

Çerkezköy Belediyesi olarak imar uygulamalarına emlakçı gözüyle bakmadıklarını belirten Ali Ertem, “Biz her yeri imara açarsak şehir dağınık bir hal alır. Kapaklı’da her yer imara açılmış. İnşaatı tamamlanmayan binalar, çirkin bir görüntü oluşturuyor. Altyapı adına hiçbir çalışma yapılmamış. Belediye başkanlığına seçildiğim günden beri her yerin imara açılmasına, çarpık kentleşmeye engel oldum” dedi. Tepe Emlak bölgesinde benzin istasyonunun olduğu noktaya kadar olan kısmın imar çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Ertem, “Bu bölge dolmadan başka bir noktayı imara açmayacağız” diye konuştu.
 

ANKARA NİYETİM YOK

Çerkezköy’deki binaların yüzde 80’inin kendi dönemlerinde yapıldığının altını çizen Ali Ertem, “Başka belediyelerde görülen yapılaşmayla ilgili çirkinliklere Çerkezköy’de rastlayamazsınız” dedi. AK Parti heyeti daha sonra yine aynı sokakta bulunan Dostlar Kıraathanesi’ne geçti. Vatandaşların ‘Başkanlığa tekrar aday olacak mısınız yoksa önümüzdeki süreçte sizi Ankara’da mı göreceğiz’ sorusunu yanıtlayan Ali Ertem, “Başkanlık adaylığı konusu hakkında konuşmak için çok erken. Fakat Ankara niyetim yok” dedi.
 

ORTA YOLU BULACAĞIZ

Kızılpınar’da binaların 8 kata kadar yapılabildiğini söyleyen ve birleşmenin ardından aynı uygulamanın Çerkezköy’de de yapılıp yapılmayacağını merak eden vatandaşlara cevap veren Ertem, “Birleşmenin ardından gerekli çalışmaları yaparak orta yolu bulacağız. Kızılpınar’da 8, Çerkezköy’de 5 kat uygulaması olmaz” ifadelerini kullandı. 
 

KATI ATIK ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEK

Ali Ertem ve Ak Parti heyeti daha sonra Taş Emlak sahibi Bahattin Taş’ı ziyaret etti. Belediyenin hizmetlerinden memnun olduğunu fakat katı atık ücretlerinin yüksek olduğunu söyleyen Taş, “10 metrekarelik dükkana 130 TL katı atık vergisi geldi. Çerkezköy’de katı atık ücretleri diğer belediyelere göre çok yüksek” diye konuştu.
 

EN DÜŞÜK ÜCRET ÇERKEZKÖY’DE

Katı atık ücretlerinin daha önce belediyeler tarafından karşılandığını fakat yeni kanunla birlikte bu bedelin vatandaşlardan tahsil edilmeye başlandığını söyleyen Ali Ertem, “Katı atık ücretleri Türkiye’nin her yerinde artık vatandaşlardan tahsil ediliyor. İddia ediyorum ki bölgemizdeki en düşük katı atık ücreti de Çerkezköy’de uygulanıyor” diye konuştu. Ertem, vatandaşların katı atık ücretlerini tek seferde ödemek zorunda olmadıklarını belirterek, katı atık ücretlerinin 2 ayda 1 olmak üzere 6 ayda ödenebileceğini kaydetti.
 

YENİ AÇILAN DÜKKANLARI ZİYARET ETTİLER

AK Parti heyeti daha sonra Fevzi Paşa Caddesi’nde yeni açılan Duru Büfe, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yeni açılan Toprak Erkek Kuaförü, Öztrak Caddesi üzerinde yeni açılan Vatan İnternet Salonu ve Fevzi Paşa Mahallesi’nde yeni açılan Kuzey Elektrik dükkanlarını da ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu ve dükkan sahipleri ile sohbet etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10