TRAKA’dan Çerkezköylülere Proje Yazma Eğitimi

Trakya Kalkınma Ajansı’nın proje hazırlamaya yönelik Proje Yazma eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlardan gelen eğitim taleplerine yanıt vermeye çalışan Ajans, dün de Çerkezköy Ticaret v

Çerkezköy 22.01.2013 00:09:00 0
TRAKA’dan Çerkezköylülere Proje Yazma Eğitimi

 Çerkezköy Haber - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ‘Proje Yazma Eğitimi’ programı dün 09.00–17.30 saatleri arasında yapıldı.

 

PROGRAMIN FİNALİ ÇERKEZKÖY’DE

ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen Proje Yazma Eğitimi’nin ilk gününde, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir katılımcı grubu hazır bulundu. Proje Yazma Eğitimi programlarına 2013 Ocak ayı başında başladıklarını söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Berkay Habiboğlu, “Bölgenin 15 farklı noktasında gerçekleşmesi planlanan ve tamamen ücretsiz olan bahse konu eğitim programımızın finalini Çerkezköy’de yapıyoruz. 6 farklı eğitmenin görev aldığı programın Çerkezköy’deki ayağında katılımcılar, Proje Yazma Eğitmeni Necmettin Yemiş tarafından bilgilendirilecek” dedi.
 

PROJE YAZMANIN TEMEL İLKELERİ

TRAKA tarafından düzenlenen programda katılımcılara proje yazmanın temel ilkelerinin anlatıldığını söyleyen Berkay Habiboğlu, “Eğitimde, proje hazırlarken, dikkat edilmesi gereken ana hususlar hakkında bilgi veriliyor. Öncelikle giderilmek istenen problem hakkında ‘Sorun Ağacı’ hazırlanıyor. Daha sonra proje ile gerçekleştirilmek istenen durum hakkında bilgi veren ‘Hedef Ağacı’ hazırlanmalı. Bir sonraki safhada proje ile ilgili mantıksal çerçeve oluşturulmalı. Bütçenin oluşturulması ile ilgili çalışmaların ardından da uygun strateji seçilmeli. Katılımcılar 3 gün boyunca alacakları eğitimlerde tüm bu aşamaların püf noktaları hakkında bilgi sahibi olacak” ifadelerini kullandı.
 

SERTİFİKA VERİLECEK

Programda yalnızca teorik eğitim verilmediğinin altını çizen Program Yönetim Birimi Uzmanı Habiboğlu, “3 günlük programımızın 1 günü teorik, 2 günü ise pratik eğitimden oluşuyor. Pratik eğitimde katılımcılar gruplara ayrılıyor. Her grup, kendi belirledikleri projeler üzerinde çalışmalar yapıyor. Gruplar daha sonra hazırladıkları projeler hakkında birbirlerine sunum yapıyor” dedi. Bu sistem sayesinde tüm grup elemanlarının projenin temelinin nasıl oluşturulduğuna dair teorik ve pratik anlamda bilgi sahibi olduğunu kaydeden Habiboğlu, “Program sonunda tüm katılımcılara ‘Proje Yazma Eğitimi Sertifikası’ verilecek” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10