Samsunlu işadamları tirit gecesinde buluştu

Çerkezköy Samsunlular Derneği tarafından önceki gün saat 19.30’da düzenlenen Yöresel Tirit Gecesi’nde Çerkezköylü ve Kapaklılı iş adamları bir araya geldi.

Çerkezköy 22.01.2013 00:10:00 0
Samsunlu işadamları tirit gecesinde buluştu

 KATILIM YOĞUN OLDU

Güveniş Caddesi Akut Polikliniği karşısında bulunan Çerkezköy Samsunlular Dernek Binası’nda gerçekleşen Yöresel Tirit Gecesi’ne Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mikail Ünlü, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir ve Ruhi Özden, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ÇTSO eski Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak ile Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren Samsunlu iş adamları katıldı.
 

AMACIMIZ TANIŞIP KAYNAŞMAK

Çerkezköy Samsunlular Derneği Yöresel Tirit Gecesi’nin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Musa Kavlak yaptı. Derneğin bundan yaklaşık 5 ay önce kurulduğunu belirten Kavlak, derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çerkezköy ve Kapaklılı işadamlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Musa Kavlak, “Amacımız iki ilçede faaliyet gösteren Samsunumuzun başarılı iş adamlarının birbiri ile tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamaktır” dedi.
 

DERNEKLER BULUNDUKLARI YERE DEĞER KATAR

Dernek Başkanı Musa Kavlak’ın ardından söz alan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir ise konuşmasında dernekçiliğin önemi üzerinde durdu. Derneklerin bulundukları bölgeye katkı sağlayacak, değer katacak faaliyetlerde bulunması gerektiğini belirten İrfan Demir, “Örf ve ananelerimizi yaşatabilmenin ve bu güzellikleri gelecek nesillere taşıyabilmenin en önemli yollarından biri de dernekçiliktir” dedi.
 

50 BİN SAMSUNLU VAR

Samsunlular Derneklerinin Çerkezköy ve Kapaklı’ya büyük zenginlik kattığını söyleyen İrfan Demir, “Derneklerimiz iki ilçemiz için de birer mozaik parçasıdır” dedi. Tekirdağ’dan Vize’ye kadar olan bölgede yaklaşık 50 bin Samsunlunun yaşadığını ifade eden Demir, “Dernekçilik bu vatandaşlarımızın sıkıntıları ile ilgilenmenin ayrı bir yoludur” dedi ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  
 

DERNEKLER YALNIZCA OYUN OYNANAN YERLER OLMAMALI

Konuşmasına Çerkezköy Samsunlular Derneği Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Bafra’nın tütünü, Çarşamba’nın dik topuklu ayakkabıları, Uzunköprü’nün semaveri bizim kültürel değerlerimizin birer örneğidir. Dernekçilik, bu gibi değerleri yaşatabilmenin ve gelecek nesillere aktarabilmenin bir yoludur” dedi. Derneklerin yalnızca oyun oynanan yerler olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Hayri Varol, dernekçilik faaliyetlerine gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
 

DERNEKÇİLİK BÜYÜK BİR KÜLFETTİR

Yöresel Tirit Gecesi’ne katılan Kapaklı Meclis Üyesi Ruhi Özden ise dernekçiliğin büyük bir külfet olduğunu belirterek “Çerkezköy ve Kapaklı gibi yoğun göç alan, ülkenin birçok ilinden gelen vatandaşlarımız dernekçilik faaliyetleri sayesinde birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliyor. Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin de bu katkıyı sağlayacağından şüphem yok” diye konuştu.  Konuşmaların ardından davetlilere Samsun’un yöresel yiyeceklerinden Gaztiridi ikram edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10