Fevzipaşa için ihale süreci başladı

Tekirdağ Vali Yardımcısı ve İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Çerkezköylü İl Genel Mecli

Çerkezköy 22.01.2013 00:10:00 0
Fevzipaşa için ihale süreci başladı

 KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Pazar günü Kapaklı’ya gelen Mustafa Yel, beraberindekilerle birlikte ilk olarak 2013 yılında Kapaklı Bahçelievler Mahallesi’nde yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu alanında incelemelerde bulundu. Mustafa Yel ve beraberindekiler, okul alanındaki incelemenin ardından Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde yapımı devam eden 32 derslikli okul ve yanında yapılacak ana okul alanını inceledi. Okulla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, Kapaklı Belediyesi ve Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan okulun yüzde 90’ının tamamlandığını belirtti. Okulun şuan doğalgaz sorununun bulunduğunu söyleyen İkizler, en kısa zamanda doğalgaz bağlantısının da yapılacağını belirtti. İnşaat tamamlanmadığı için ihale sürecinin de uzadığını ifade eden İkizler, eksikler tamamlandıktan sonra okulun teslim edileceğini belirtti.
 

FEVZİPAŞA’DA DA İNCELEME YAPTILAR

Mustafa Yel, Halis İşler ve beraberlerindeki heyet daha sonra Çerkezköy’de 2008 yılında tespit edilen zemin eğilmesi nedeniyle bir binası eğitim öğretime kapatılarak yıkılan ve yerine 21 derslikli İlköğretim Okulu yapılması planlanan Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda da incelemeler yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte 7 bin 900 metrekarelik bir alanda yapılması planlanan okulun yerini kesinleştirmek için bu inceleme gezisini gerçekleştirdiklerini belirten İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, “Orada sorunsuz bir arsa arıyoruz. Çünkü devletimiz bununla ilgili şuanda ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığından tahsis etti. Tahsil edilen bu ödeneklerle ilgili bizler de hemen ihaleye çıkmak istiyoruz. Sorunsuz yerler lazım. Hazine arazisi olup da, tahsis edildiğini görünce bugün burada okul yapımına karar verdik” dedi.
 

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

İhale sürecini başlattıklarını söyleyen Yel, “Şubat ayında bu sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz. Mart ayında da ihale yapılacaktır. Bu okulumuz imarda İlköğretim Okulu alanı olarak görünüyor. Bu okulumuzu yapmak istediğimiz alan sorunsuz ve tam bizim istediğimiz gibidir” diye konuştu.
 

İHALESİ MART’TA YAPILACAK

İl Özel İdaresi imar servisindeki görevlilerin yerle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yel, okulun zemin etüdleri yapıldıktan sonra Mart ayında ihalesinin yapılacağını söyledi. İl Genel Meclisi Üyelerine de teşekkür eden Mustafa Yel, “Gerek eğitim gerekse bütün durumlarda belde ve köylerde ki bütün konuları takip ediyorlar” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10