Grevdeki işçilere Yüceer’den destek

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, açlık grevi başlatan Daiyang SK Metal işçilerine destek verdi.

Tekirdağ 23.01.2013 00:42:00 0
Grevdeki işçilere Yüceer’den destek

 SESLERİNİ DUYAN YOK

İşçilerle görüşen Yüceer, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, işçilerin, sendikal haklarına kavuşmak, asgari ücret düzeyinde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek, emeklerinin karşılığını almak istedikleri için bir gecede yıllardır emek verdikleri fabrikanın kapısının önüne koyulduklarını ifade etti. Fabrikayı fabrika yapan emeklerin hiçe sayıldığını öne süren Yüceer “Ancak onları hiçbir baskı, şantaj ve tehdit yıldıramadı. Kar kış demeden burada sadece haklarını arıyorlar. Haklılar, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlılar. Aylardır işsizler. Bir yandan mücadele ederken, diğer yandan sofralarına nasıl ekmek götüreceklerini düşünüyorlar. Ancak seslerini duyan yok” dedi.
 

ALINTERİNİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ

İşverenin yasadışı davranarak, Güney Kore’den kaçak işçi getirdiğini öne süren Yüceer “Bu hukuksuzluğu protesto eden işçilere güvenlik güçleri biber gazı ve coplarla müdahale etti. 5 işçi yaralandı. Kader deyip geçiştirilen, canları hiçe sayan bu anlayış, bu çarpık zihniyet değişmediği sürece düşük ücretlere, çok ağır koşullarda, çok uzun saatler boyu, kuralsızca çalıştırılan işçilerimiz ‘güzel’ ölmeye devam edecek. Alın terinin karşısında hiçbir güç duramaz. İşçi kardeşlerimizin, haklı ve yasal mücadelelerini, zaferle taçlandıracaklarına inancımız tamdır” diye konuştu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10