2012’de 36 bin ton evsel atık toplandı

Son yıllarda ülke nüfus artışına paralel olarak şehirlerin büyüdüğünü ve tüketimin arttığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, aynı doğrultuda katı atık miktar ve

Çerkezköy 23.01.2013 01:04:00 0
2012’de 36 bin ton evsel atık toplandı

 DAHA TEMİZ BİR ÇERKEZKÖY

Çerkezköy Belediyesi olarak ev, işyeri ve okullarda oluşan geri kazanılabilir atıkların (Kağıt-Karton, Cam, Plastik, Metal) ayrı toplanması amacıyla ‘Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı’ projesini başlattıklarını belirten Başkan Ali Ertem, “Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisans almış firmaların işbirliği ile yürüttüğümüz bu proje ile daha temiz bir Çerkezköy’e kavuşacağız. Ayrıca Geri kazanımı mümkün olan ambalaj atıklarını da ekonomiye yeniden kazandıracağız” dedi. 
 

VATANDAŞIN KATKISIYLA GELİŞİP BÜYÜYECEK

Geri kazanım projesinin vatandaşların katkılarıyla gerçekleşeceğini ve büyüyeceğini söyleyen Ertem, “Kullandığımız ürünlerin ambalajlarını ayrı ayrı biriktirerek çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakma konusunda katkı sağlamış oluruz” dedi ve tüm Çerkezköylüleri atıkların geri kazanımı konusunda duyarlı olmaya davet etti.
 

640 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

Yapılan çalışmalar neticesinde 2012 yılı içinde toplam 70 bin 551 kilogram Tıbbi Atık toplandığını belirten Ertem, “Hastanelerden, polikliniklerden ve diş hekimliklerinden toplanan tıbbi atıklar sterilizasyon tesisinde bertaraf edildi” dedi. Yaklaşık 36 bin 500 ton evsel atığın toplanarak çöp döküm alanlarında depolandığını kaydeden Ertem, 640 bin kilogram ambalaj atığı (Kağıt-Karton, Cam, Plastik, Metal) toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır” diye konuştu.
 

31 BİN LİTRE BİTKİSEL YAĞ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Çerkezköy Belediyesi’nin protokol imzaladığı lisanslı Bitkisel Atık Yağ toplayıcısı firmama tarafından 2012 yılında yaklaşık 31 bin litre Bitkisel Atık Yağ toplandığını söyleyen Ertem, “Ev, yemekhane ve restaurant gibi yerlerden toplanan bitkisel atık yağlar da geri dönüşüme kazandırıldı. 2012 yılında toplanan yaklaşık 350 kilogram atık pil de bertaraf edilmek üzere TAP’a (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) gönderildi” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10