Trakyakent'ten İş Güvenliği Semineri

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent tarafından belediye personeline yönelik olarak organize edilen İş güvenliği Semineri Belediye Meclis Salonu’nda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ 24.01.2013 00:18:00 0
Trakyakent

 İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

İş Güvenliği Toplantısının açılışında bir konuşma yapan Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi ve Trakyakent olarak iş güvenliği konusunda büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz her şeyden önce insan sağlığına büyük önem veriyoruz. İş yerlerinde de insan sağlığının en önemli teminatlarından birisi iş güvenliğinin sağlanmasıdır. Türkiye’de iş kazalarından her yıl birçok can ve mal kaybı yaşanmakta, ekonomik anlamda büyük kayıplar meydana gelmektedir. İş güvenliği konusunda eğitim çalışmaları u aşamada büyük önem kazanmış durumda. Biz de Tekirdağ Belediyesi ve Trakyakent Belediyeler Birliği olarak bilinçli personel yetiştirme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Düzenlediğimiz seminer ve toplantılarla çalışanlarımıza iş güvenliği konusunda eğitim vererek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Bugün de burada iş güvenliği uzmanı arkadaşlar tarafından personelimize eğitim verilecek. Bundan sonra da eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz aratarak devam edecek” dedi.
 

SERTİFİKA VERİLECEK

Başkan Dalgıç’ın ardından Trakyakent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz de toplantının amacından bahsetti ve iş güvenliği konusunda eğitim faaliyetlerinin önemine değindi. Açılış konuşmalarının ardından İş Güvenliği Uzmanı Çağlayan Erel, sunum eşliğinde iş güvenliği konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de her yıl iş kazalarından dolayı 6 Milyar TL para kaybının yaşandığını dile getiren Erel, İş güvenliğinin sadece iş yerlerinde değil, evlerde, okullarda kısaca insanın olduğu her yerde olması gerektiğini vurguladı. İş güvenliği eğitim seminerinin ardından katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda başarı gösteren personele sertifika verilecek.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10