Ülkeyi korku imparatorluğu haline getirdiler

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez partililer ile birlikte önceki akşam Çekçi Kıraathanesi’ne giderek vatandaşlarla sohbet etti.

Çerkezköy 24.01.2013 00:21:00 0
Ülkeyi korku imparatorluğu haline getirdiler

 “İNSANLAR FOTOĞRAF VERMEYE KORKUYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Demet Eroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Çekçi Kahvehanesine ziyarette bulundu. İbrahim Çekçi tarafından karşılanan partililer kahvehanede bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Siyaset yapmaya değil çay içmeye geldiklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez “İnsanlar korku imparatorluğuna düşmüş ki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanının yanında fotoğraf vermeye korkuyorlar. Açık ve net söylüyorum. Bu ülkeyi korku imparatorluğu haline getirmişler” diye konuştu.
 

“VATANDAŞ HAYATINDAN MEMNUN”

İktidar partisi mensuplarının kahve ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Dönmez “AK Parti İlçe Teşkilatının gerçekleştirdikleri kahve ziyaretlerinde vatandaşlar sorunlarının olmadıklarını ifade ediyorlar. Yani kısaca çok rahat olduklarını belirtiyorlar. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ 780 TL olan asgari ücretin yeterli olduğundan bahsediyor. İşçi kardeşlerimiz İlçe Başkanına bu para ile nasıl geçineceklerini anlatamıyorlar. Herkes hayatından gayet memnun gibi” dedi.
 

CADDELERDE KALDIRIM YOK

Çerkezköy’de caddeler üzerinde yürümeye yer bulamadıklarını ifade eden Dönmez “Bir yağmur yağması ile birlikte yollar paramparça oluyor. Yağmurda meydana gelen su birikintilerinden vatandaşlar kaldırıma kaçıyorlar. Ama cadde üzerinde kaldırıma çıktıklarında kaldırımın olmadığını görüyorlar. Bu kadar olumsuzluğa rağmen herkes hayatından memnun. Vatandaş 12 saat çalışıyoruz ve para alamıyoruz diyemiyor. Çerkezköy’ün yarısı gündüz uyuyup gece çalışıyor, yarısı ise gece uyuyor gündüz çalışıyor” diye konuştu.
 

SADECE OKSİJEN BEDAVA

Türkiye’de son dönemlerde sadece oksijenin bedava olduğunu söyleyen Dönmez “Yakında bu hükümet soluk alma vergisi de çıkaracaktır. Bu ülkede Genel Kurmay Başkanı içeri alınmıştır. Bu sorunları dile getirmek isteyen vatandaş da “büyükler susturulmuş ben nasıl konuşayım” diyor. 800 TL maaş alan bir vatandaş çocuklarının geleceği için fabrika köşelerinde çalışmaktadır. İktidar partisi hakkında konuşsa işinden olacaktır ve çoluk çocuğu sefil kalacaktır” dedi.
 

EN ÇOK ŞİKAYET ÇERKEZKÖY’DEN

AK Parti hükümetinin Çerkezköy’ün geleceğinden dokuz yılı çaldığını öne süren Dönmez “Çerkezköy’de son dokuz yıl AK Parti iktidarında kayıp yıldır. Artık Çerkezköylü kardeşlerimiz bu gidişata bir dur demelidir ve sesini çıkarmalıdır. Bu ülkede korku ile yaşamamalıyız. Evlatlarımızın geleceği yok edilmektedir. Herkes elini değil gövdesini taşın altına koymalıdır” dedi.  Tekirdağ merkez ve ilçelerinde yapılan anket çalışmalarında vatandaşların en çok şikayetleri konusunda Çerkezköy’ün yüzde 35 ile ilk sırada olduğunu söyleyen Dönmez “Çerkezköy Belediyesi yol, kaldırım ve su kesintileri ile ilk sırada yer almaktadır. Vatandaşlarımız bu konularda çok şikayetçi olmasına rağmen, AK Partililerin kahve ziyaretlerinde bu konuları dillendiremiyorlar. Anket yaparken söylüyorlar ancak yetkililere gelince de çekiniyorlar. Bunun sebebi ise “yarın işimden olurum” düşüncesidir” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10