Vatandaş da taşın altına elini koymalı

AK Parti İlçe Teşkilatı’nın Çerkezköy Uzunköprülüler Derneği ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, vatandaşların sıkıntılarını dile getirmek için bu tür ziyaretlerin yapÄ

Çerkezköy 24.01.2013 00:22:00 0
Vatandaş da taşın altına elini koymalı

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretleri kapsamında önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Uzunköprülüler Derneği’ni ziyaret etti.

 

SOHBET ETMEYE GELDİK

Çerkezköy Uzunköprülüler Derneği’ni yakın bir zaman önce ziyaret ettiklerini anımsatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Bugün buraya sizlerle sohbet etmeye geldik. Sohbet havasında dertlerinizi, temennilerinizi ve isteklerinizi dinlemeye geldik” dedi. Uzunköprülüler Derneği’ndeki vatandaşların burada kendi kültürlerini yaşatma gayretinde olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ, “Aynı zamanda Çerkezköy halkı ile birlikte kardeşçe yaşıyorsunuz” diye konuştu. 
 

AYNI HAVAYI SOLUYORUZ

AK Parti heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Uzunköprülüler Derneği Başkanı Ümit Gülden, “Benim Dernek Başkanı olarak söyleyecek fazla sözüm yok. Bunun yerine Uzunköprülü hemşerilerimizin sorularını yanıtlarsanız seviniriz” dedi. Çerkezköy’de tüm vatandaşların aynı acıyı paylaştığını, aynı havayı soluduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, kendilerini oldukça sıcak bir ortamda karşılayan Uzunköprülüler Derneği üyelerine teşekkür ederek “Buraya yaşadığınız mahallenin, bizim bilmediğimiz sorunları varsa onları dinlemeye, var olan sorunlara çözüm bulmaya geldik” dedi.
 

ELEKTRİKLERİMİZ SIK SIK KESİLİYOR

Ziyarete ilk soru Mustafa Gülden’den geldi. Gülden, “Sizinle ilgisi olmadığını biliyoruz fakat mahallemizde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Bunun karşısında biz ne yapabiliriz?” diye sordu. Gülden’e bilinçli bir vatandaş olduğu için teşekkür eden Başkan Ali Ertem, “Öncelikle elektrik sorununun belediyeden kaynaklanmadığını bilecek duyarlılığa sahip olduğun için teşekkür ederim” dedi.
 

TRAFOLAR MEVCUT YÜKÜ KALDIRAMIYOR

Çerkezköy Belediyesi’nin ayda 1 kez Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlediğini belirten Ertem, “TREDAŞ ilçedeki elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra ilçemizdeki mevcut trafo merkezleri 20 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak kapasitede yapılmıştı. Nüfusumuz 100 bin’e dayandı. Trafolar artık bu yükü kaldıramıyor. TREDAŞ bir yandan da trafoları güçlendirmeye devam ediyor. Tüm bu çalışmaların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

BENİ ÇERKEZKÖY’E DEFNEDİN

Çerkezköy Belediyesi’nin cenaze aracı tahsis ettiğini söyleyen Cumayil Gülden de “Fakat ilçe dışındaki cenazelere katılmak isteyen vatandaşlar için otobüs tahsis edilmiyor” dedi. Ellerinden geldiğince bu konuda vatandaşlara yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Ali Ertem, “Artık sizler de cenazelerinizi memlekete götürme huyunuzdan vazgeçin. Vefat eden yakınlarınızı Çerkezköy’e defnedin ki mezarını sık sık ziyaret edebilesiniz” dedi. Özellikle memleketine gömülmek için vasiyet bırakanları anlayabileceğini söyleyen Ertem, “Ben ölürsem, beni Çerkezköy’e defnedecekler. Çocuklarım mezarımı ziyaret etmek için buradan kalkıp memlekete gitmek zorunda kalmayacaklar” şeklinde konuştu.  
 

GECEKONDULARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Dereboyu’nda bulunan gecekonduların akıbetinin ne olacağını soran Salih Gül “Bizim belediye tarafından yapılan bir düğün alanımız vardı. Fakat yarım kalmıştı. Burası ne zaman tamamlanacak?” diye sordu. Kentlerde gecekondu tarzı bir yaşamın olamayacağını ifade eden Ali Ertem, “Vatandaş tüm vergilerini ödeyerek, kanuni tüm yükümlülüklerini yerine getirerek bina dikecek. Bir sabah kalktığında bir bakacak ki hazine arazisine kaça gecekondu yapılmış. Böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi. 
 

VATANDAŞ DA TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK

Pınarça Deresi’nde ıslah çalışmalarının kısa zaman içinde başlayacağını belirten Ali Ertem, “Dere etrafındaki bütün gecekondular yıkılacak. Buradaki insanlar elbette sokakta kalmayacak. Belediye olarak bizden ve devletten gereken destek verilecek fakat vatandaşın kendisi de taşın altına elini koyacak. Buralarda oturan vatandaşlar şimdiden gerekli hazırlıkları yapmaya başlamalıdır” dedi.
 

BÜTÜN GECEKONDULAR YIKILACAK

Dere kenarındaki bütün gecekondular yıkılacağını, insanlar bugünden bu konunun çaresine bakması gerektiğini söyleyen Başkan Ertem, “Dereler taşınca su baskınları oluyor. Evler sular altında kalıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için bahse konu bölgenin ıslahı şart. Mahalle içindeki gecekondulara ilk etapta dokunulmayacak. Fakat bu hiç dokunulmayacak anlamına gelmiyor” diye konuştu. Düğün alanı konusuna da değinen Ertem, “bahse konu alanın yarısı bir vatandaşa aitti. Kamulaştırma sorunu yaşıyorduk. Bu sorunu kısa bir süre önce çözdük. En kısa zamanda çalışmalara başlayarak düğün alanı yapımını tamamlayacağız” dedi.
 

YARDIMLAR DOĞRU KİŞİLERE YAPILMIYOR

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yardıma muhtaç insanlara kömür ve para yardımı yapıldığını söyleyen Cüneyt Kurtoğlu “Bu yardımlar gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişilere yapılmıyor. Adam doğalgazlı evde yaşıyor, fakat bu adama kömür yardımı yapılıyor” şeklinde serzenişte bulundu. Kurtoğlu, “774 TL asgari ücret. Kira ücretleri 450 TL’ye dayandı. Elektrik, su, doğalgaz derken bir de başımıza atık su ve katı atık vergileri çıktı. Paramız bunlara yetmiyor. Bu nedenle hurda toplamaya çıkıyoruz. Eşimizle çocuğumuzla çıkıp vakit geçiremiyoruz” dedi.  
 

LİSTE KONTROL EDİLMELİ

Bahse konu yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldığını ifade eden Ali Ertem, “Eğer ortada gerçekten böyle bir durum varsa gereken yapılmalıdır. Bu kapsamda yardım yapılanların listesi alınarak gerçekten yardıma muhtaçlara mı yardım edildi yoksa iddia edildiği gibi bir adaletsizlik mi var kontrol edilmeli” dedi. Daha önce sosyal güvencesi olan vatandaşlara yardım yapılmadığını anımsatan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Artık kişi başı geliri asgari ücretin 3’te 1’inden az olan ailelere sosyal yardım yapılabiliyor. Yani bir tek asgari ücretle geçinen 4 kişilik bir aile bu yardımlardan faydalanabilir” dedi. 
 

ÇERKEZKÖY’DEN DAHA UCUZU YOK

Asgari ücretin yetersizliğinin farkında olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Atık Su ve Katı Atık vergileri daha önce belediyeler tarafından ödeniyordu. Fakat 2011’in sonunda çıkan kanunla, devlet bu vergilerin vatandaştan alınmasına karar verdi. Eğer bu vergiler vatandaştan alınmazsa, başkanı sorumlu tutacak. Fakat şunu iddia ediyorum ki Trakya Bölgesi’nde Çerkezköy Belediyesi’nden daha düşük atık su ve katı atık vergisi toplayan belediye yoktur” diye konuştu. .
 

ÇORLU’NUN PARA BABALARI ÇOK

Atık Su ve Katı Atık vergilerini almayan belediyelerde, Belediye başkanlarının sorumlu tutulacağını ve devletin bahse konu vergi tutarlarını başkandan tahsil edeceğini söyleyen Ertem, “Benim Belediye Başkanı olarak yıllık 3-4 milyon TL’lik bir rakamı ödeme gibi bir imkanım olabilir mi? Fakat biz en düşük fiyatları belirledik ve bunun da altında fiyatlarla vatandaştan bu vergileri topluyoruz. Yarın öbür gün neden eksik topladın diye bir şey söylerlerse onlara Çerkezköy ile diğer bölgelerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini söyleyeceğim. Çorlu’nun para babaları çok. Tekirdağ’da Edirne’de tuzu kurular yaşıyor. Fakat Çerkezköy’ün yüzde 70’i asgari ücretle ailesini geçindirmeye çalışan işçi sınıfıdır. Bu nedenle Çerkezköy ayrı değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.
 

SUYUMUZ GAYET SAĞLIKLIDIR

‘Çerkezköy’ün şebeke suyu sağlıklı mı?’ sorusuna da cevap veren Ertem, “Suyumuz haftada bir analiz ediliyor. Şebeke suyumuzun, elimde tuttuğum sudan daha sağlıklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Suyumuzun tadı olmayabilir ama sağlık açısından tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur” dedi.
 

NASİP

Belediye Başkanı Ali Ertem, ‘Başkanım sizi tekrar başkan görmek istiyoruz. Aday olacak mısınız?’ şeklindeki soruyu ise ‘nasip’ diyerek cevaplandırdı. AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Uzunköprülüler Derneği ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın yanı sıra, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akbay, Vahdet Akın, Mustafa Seçkin, Mehmethan Atbaşı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti Gazi Osman Paşa Mahalle Başkanı Mustafa Karataş ve AK Parti Fevzi Paşa Mahalle Başkanı Orhan Saz da katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10