Veliköy Islah OSB, Çerkezköy gündeminde

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel dün saat 10.00’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Islah OSB çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çerkezköy 24.01.2013 20:57:00 0
Veliköy Islah OSB, Çerkezköy gündeminde

 Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu tür bilgilendirme toplantılarına Islah OSB’lerin bağlı bulundukları Belediye Başkanları ile Büyükşehir Kanunu kapsamında bağlanacakları ilçe Belediye Başkanları katılıyor” dedi.

 

ÇERKEZKÖY MECLİSİ’NİN ONAYI GEREKİYOR

Veliköy Belediyesi’nin, Çerkezköy Belediyesi’ne bağlanacağı için alacağı bazı kararlarda kendilerinden onay alması gerektiğini anımsatan Başkan Ali Ertem, “Islah OSB ile ilgili kararların alınması için daha önce yalnızca Veliköy Belediye Meclisi’nin kararı yeterliyken, bundan sonraki süreçte bizim onayımızın da alınması gerekiyor. Bu kapsamda Vali Yardımcımız Mustafa Yel, yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte izlenilecek yol hakkında bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirme talebi Tekirdağ Valiliğinden geldi” diye konuştu.
 

PLANLAR ŞUBAT’A KADAR BAKANLIĞA GÖNDERİLMELİ

Yeni Islah OSB’lerin planlarının hazırlandığını kaydeden Ali Ertem, “Planlar onaylanma aşamasına geldi. Vali Yardımcımız Mustafa Yel, düzenlenen toplantıda bize ve İmar Komisyonu üyelerimize planların detayları ve amaçları hakkında bilgilendirmede bulundu” dedi. Planların Şubat ayının ilk haftasına kadar onaylanıp ilgili Bakanlığa gönderilmesi gerektiğini ifade eden Ali Ertem, “Süre kısıtlı olduğu için Şubat Ayı Meclis Toplantısı öncesi İmar Komisyonu’ndaki bütün arkadaşları yapılan ve yapılacak olan çalışmaları görsünler, akıllarına takılan soruları sorsunlar, ikna olsunlar diye bu bilgilendirme toplantısına çağırdım” dedi. 
 

SÜREMİZ KISITLI

Çerkezköy Belediyesi İmar Komisyonu üyelerinin Veliköy Islah OSB’nin sınırları, yeşil alanları, yolları, emsal değerleri kısacası bir planda olması gereken tüm konular hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildiğini ifade eden Ertem, “Süremiz kısıtlı. Komisyondaki arkadaşlarımız şimdiden gerekli çalışmalarını yapacaklar. Meclis toplantısında konuyu görüşüp İmar Komisyonu’na havale edeceğiz. Hızlı bir şekilde konuyu karara bağlayıp ilgili Bakanlığa göndermemiz gerekiyor” dedi. 
 

2 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Veliköy Islah OSB ve ilimizdeki diğer 6 Islah OSB’nin Arıtma Tesisi, Teknik Altyapı çalışmaları gibi projeleri bir an önce hazırlayıp hayata geçirmesi gerektiğini söyleyen Ali Ertem, “Bakanlık tüm bu çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanmasını istiyor. Temennimiz bahse konu çalışmaların planlanan süreden daha kısa zamanda gerçekleştirilerek hedeflenen noktaya ulaşılmasıdır” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10