“Seçim derneği olmayacağız”

Zorlu bir süreçten sonra Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurulduğunu söyleyen Dernek Kurucu Başkanı Rahmi Uzun, amaçlarının ilçedeki Orduluları tek bir çatı altın

Çerkezköy 27.01.2013 18:53:00 0
“Seçim derneği olmayacağız”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dün saat 14.00’da Gazi Osman Paşa Mahallesi Sayar Sokak’taki dernek binasında düzenlenen Açılış Töreni ile faaliyete geçti. 

 

GEÇ KALINMIŞ BİR MUTLULUĞU YAŞIYORUZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Rahmi Uzun yaptı. Derneğin açılış törenini yaparak geç kalınmış bir mutluluğu yaşadıklarını ifade eden Uzun, “Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni yeni kurduk. Derneğin kurulmasını kapsayan 90 günlük süreçte hiç zorlanmadığım kadar zorlandım” dedi. Derneğin Mart Ayı’nda Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı yapacağını belirten Rahmi Uzun, “Daha güçlü bir yönetimle karşınıza çıkacağız” diye konuştu.
 

AMACIMIZ ORDULULARI TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAK

Amaçlarının Orduluları tek bir çatı altında toplamak olduğunu söyleyen Rahmi Uzun, “Yapacağımız etkinliklerle kendi kültürümüzü yaşatacağız. Sizlerin de destekleri ile birlikte üniversiteye giden öğrencilerimize burs olanağı sağlayacağız” dedi. Hiçbir ilin başka bir ilden üstünlüğü olmadığını belirten Uzun, “Bu dernek asla bir seçim derneği olmayacak. Şahsi menfaati için çırpınanlara bu çatı altında yer yok” ifadesini kullandı. Rahmi Uzun, açılış töreni için yöresel yiyecek hazırlayanlara teşekkür ederek, derneğin başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.
 

DERDİMİZ BİRLİK OLMAK

Soğuk kış gününde açılış törenine gösterilen ilginin kendisini oldukça mutlu ettiğini kaydeden İstanbul Ordulular Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, “Bu birliktelik, memleketin birlik beraberliği için mücadele edenlere destek olacak türden bir birliktelik örneğidir. Derdimiz Ordulu hemşerilerimizin bir olmasıdır. Birlik olmasıdır. Başka bir derdimiz yoktur. Bu birlikteliğin altında başka amaçlar aramaya gerek yoktur” diye konuştu ve yeni kurulan Ordulular Derneği’nin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.
 

HEMŞERİLERİME DE BU YAKIŞIR

Açılışın Çerkezköy’e ve tüm Ordululara hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Karadenizliler yine kendilerini gösterdiler. Bu soğuk kış gününde derneğin açılış töreninde geniş bir katılımla bir araya geldiler. Hemşerilerime de bu yakışır” dedi. Dernek Başkanı Rahmi Uzun’un konuşmasının altına imzasını attığını söyleyen Ertem, “Bir önceki etkinlikte kurabiye ikram edilmişti. Kendilerini uyarmıştım. Bu tür etkinliklerde dernekler kendi yöresel yiyeceklerinden ikram etmeli, kendi kültürünü tanıtmalıdır diye. Uyarımı dikkate almışlar ve bugün burada Ordu’nun birbirinden güzel yöresel yiyeceklerinden ikram edecekler” dedi.  
 

SİYASETE BULAŞMAMALISINIZ

Bundan sonraki süreçte Orduluların derneklerine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Ali Ertem, “Ordu ile Çerkezköy arasındaki bağı oluşturmak için sizlerin de derneğe sahip çıkması gerekiyor. Siyasete bulaştırılmadan dernek imkanlarının arttırılması, güzel bir dayanışma örneği gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu. Ertem, Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimine başarılar diledi. 
 

DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKACAĞINIZDAN ŞÜPHEM YOK

Çok güzel bir neden ile bir araya geldiklerini ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise derneklerin, Sivil Topluk Kuruluşları’nın en temel örgütleri olduğuna dikkat çekerek ““AK Parti olarak, ‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın’ prensibi ile hareket ediyoruz” dedi. Orduluların derneklerine sahip çıkacağından şüphesi olmadığını ifade eden Özlem Yemişçi, “Tekirdağ Milletvekili olarak derneğin bize getireceği talepleri sonuçlandırmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. Yemişçi, Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diledi. Açılış konuşmalarının ardından Özlem Yemişçi, Ali Ertem, Şenel Yediyıldız ve Alaettin Demirbağ hep birlikte açılış kurdelesini keserek derneğin açılışını gerçekleştirdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, İstanbul Ordulular Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eren, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Ordulu işadamları ile çok sayıda esnaf ve Ordulu katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10