Ordu, meclis kararının iptalini istedi

Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile alınan ‘Namık Kemal Bulvarı üzerindeki 1445 ve 1446 adalardaki araziler ile ilgili imar plan tadilatı yapılması’ kararıyla

Çerkezköy 29.01.2013 19:14:00 0
Ordu, meclis kararının iptalini istedi

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı sınırları içinde bulunan 1445–1446 adalardaki imar plan değişiklikleri ile ilgili kararın iptal olması gerektiğini belirtti.

 

ÇERKEZKÖY İMARI KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Önceki gün 17.00’da İlçe Teşkilat Binası’nda basın açıklaması düzenleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye yönetimi ve meclis üyelerinin Çerkezköy’ü imar kapsamında kaosa sürüklediğini iddia ederek, “Biz daha önce teşkilat olarak Çerkezköy’de imar konusunda bir şey yapılacaksa bunun İstasyon Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ya da Bağlık Mahallesi’nde yapılması gerektiğini söyledik. Buradaki vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda, şehrimizi güzelleştirme adına yararlı olacak çalışmalar yapılması tarafıyız” dedi.
 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Çerkezköy’de, Belediye Başkanı Ali Ertem ve figüran olarak nitelendirdiği meclis üyelerinin kaldırdıkları parmaklarla kişisel menfaatler doğrultusunda imar uygulamaları yapıldığını ileri süren Mustafa Ordu, “Çerkezköy’ün doğal güzelliklerini Arap saçına çeviriyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Partimiz bu tür konulara açık ve net bir şekilde karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemeleri’nin sorumlulukları doğrultusunda, biz gereken müracaatımızı yapıp, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.
 

BU ARKADAŞLAR KİMİN TORUNLARI?

Belediye Meclisi’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 12 dönümlük alana on kat imar verdiğini belirten Ordu, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki 12 dönümlük alanın ön tarafındaki yeşil alana, vatandaşın yeri getirildi. Bu da yetmemiş gibi oradaki her yerde dört ve beş kat varken, buraya on kat verildi. Ben buradan CHP ve AK Parti’ye oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyorum. AK Parti ve CHP, yerel seçimlerde toplam seçmenin yaklaşık yüzde 60’ından fazla oy aldı. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların menfaatleri Meclis’te bulunan 12 kişiye mi kaldı? Bu arkadaşlar kimin torunları ki istedikleri gibi Çerkezköy’ü yönetebiliyorlar? Çerkezköy halkı yıllardır bu adamlar için mi mücadele ediyor?” sorularını sordu.
 

GEREKLİ YAZILARIMIZI YAZDIK

Belediye’nin bahse konu imar plan değişikliği kararının iptali için müracaatta bulunduklarını belirten Ordu, “Yazımızı yazıp itirazımızı Belediye Yazı İşleri Müdürlüğüne verdik. Süreç başladı. Bu süreç zarfında gelecek cevaplara göre hukukun yetkilerini kullanarak gerekli mercilere yazılarımızı yazacağız. Bilgi edinme yasasına göre Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan 1445-1446 adalar çevresine ait plan tadilatının eklerini ve plan tadilatını istedik. 3194 sayılı imar kanunun imar planlarının yapılması ve değişiklik esaslarına ait yönetmeliğin birinci maddesi, üçüncü maddesinin altıncı bendi, yönetmeliğin 22.maddesi ve Danıştay 6. Dairesi’nin kararı doğrultusunda alınan meclis kararının iptalini istedik” dedi.
 

O ALANI KİME VERMİŞTİR?

Çerkezköy’ün imar yönünden bir kaosun içinde bulunduğunu iddia eden Ordu, “Tepe Emlak Konutları mevkii ile Kızılpınar’a doğru olan alanda, sürekli imar revizyonları uygulanıyor. Bu bölgede, Belediye’nin uygulamaları neticesinde kimin elinin kimin cebinde olduğu belli değildir. Kızılpınar’a doğru giderken, Gümrüğü geçtikten yaklaşık 300 metre sonra sol tarafta bulunan 4 dönümlük yeşil alan kimlere peşkeş çekildi? Bu alan kime verildi?” diye sordu. Bahse konu bölgede arazisi olan vatandaşları da uyaran Ordu, “İmar Revizyonları askıya asıldığı zaman, vatandaşlarımız dikkatli bir şekilde inceleme yapsınlar ve mağduriyetleri söz konusu ise hemen itirazda bulunsunlar” dedi. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10