Veliköy Meclisi, Islah OSB için toplandı

Veliköy Belediye Meclisi, Islan OSB Revizyon İmar Planlarını görüşmek üzere dün olağanüstü toplandı. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, mecliste oy birliği ile kabul edilen revizyon imar planın?

Çerkezköy 30.01.2013 21:27:00 0
Veliköy Meclisi, Islah OSB için toplandı

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Meclisi dün saat 10.00’da olağanüstü toplandı.

 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısına Gökhan Gök ve Adem Yıldırım dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda tek gündem maddesi görüşüldü.
 

3 AŞAMA

Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planının görüşüldüğü toplantıda konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi belindir, ilk aşamada 7 Islah OSB kurulduğunu anımsatarak “Bir sonraki aşamada Tekirdağ Valiliği belediyelerin en kısa sürede Revizyon İmar Planlarını hazırlamasını istedi” dedi. Belindir, son aşamada ise Islah OSB’lerin, gerekli çalışmalarını yaparak ‘Islah’ ibaresinden kurtulup OSB olma yolunda ilerleyeceklerini söyledi.
 

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLDÜ

Hanifi Belindir, 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında bundan sonraki süreçte Veliköy Meclisi’nin alacağı bazı kararların Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından da onaylanması gerektiğini ifade ederek “Valimiz Ali Yerlikaya Islah OSB’ler ile ilgili görüşmek üzere İlçe Belediye Başkanlarını toplantıya davet etti. Bu nedenle konuyu bir an önce görüşüp karara bağlamamız ve Çerkezköy Belediye Meclisi’nin onayına sunmamız gerekiyor” ifadesini kullandı. Belindir’in konuşmasının ardından Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planı konusu görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. 
 

MECLİS YENİDEN TOPLANDI

Meclis toplantısının ardından komisyon üyeleri bir araya gelerek Revizyon İmar Planlarını görüştü. Komisyon toplantısının ardından Veliköy Belediye Meclisi, komisyon kararını görüşmek üzere yeniden toplandı.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İmar Komisyonu Başkanı Şahin Büyükkaban, detaylı bir görüşme yaparak konuyla ilgili raporu hazırladıklarını belirtti. Veliköy Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nden Cüneyt Çalka, İmar Komisyonu tarafından revizyon imar planına işlenecek plan notları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Buna göre, Sağlık bandının planlara park alanı olarak işleneceği, 332 ada 2 parselin imar planı içine dahil edileceği, DSİ’nin de görüşü doğrultusunda 165 adadaki alanın park olarak planlara işleneceği, DSİ’nin dere alanı olarak gösterdiği alanlarda DSİ’nin görüşü alınarak yapılaşma yapılacağı, 12. caddedeki yol güzergahlarının değişeceği, KOSİKOP’a ait parsellerin planlara hizmet ve destek alanı olarak işleneceği, 512 adanın teknik altyapı, hizmet ve destek alanı olarak planlara işleneceği, Gölet’in etrafının ağaçlandırılacak alan olarak planlara işleneceği, 5. caddede yol genişliğinin 12’den 22 metreye çıkarılacağı, karayoluna paralel olan yolun 35 metre olarak planlara işleneceği, Taks 0,55, kaks 0,80 olarak planlara işleneceği, 523-179 ve 180 adalar arasında bulunan alanda yolların kaldırılacağı, 179 ve 522 adalar arkasında ve üniversite arasında kalan yolun planlara 22 metre olarak işleneceği, idari ve sosyal tesis alanlarında e:0,40 olarak planlara işleneceği, planlama alanı içindeki tüm parsellerin oturma alanı dışındaki her 25 metrekarelik alan için 1 adet olmak üzere ağaçlandırma yapacağı ifade edildi. İmar Komisyonu’nun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10