Tecavüz sanıklarına tahliye

Edirne'de uğradığı tecavüz sonrası hamile kalan ve 14 haftalık bebeği mahkeme kararıyla alınan işitme engelli 14 yaşındaki Z.K.'ya cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılanan tutuklu 10 sanı

Bölgede Gündem 31.01.2013 19:41:00 0
Tecavüz sanıklarına tahliye

 Çerkezköy Haber - Edirne'de uğradığı tecavüz sonrası hamile kalan ve 14 haftalık bebeği mahkeme kararıyla alınan işitme engelli 14 yaşındaki Z.K.'ya cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılanan tutuklu 10 sanık ilk duruşmada tahliye edildi. Tecavüz sanıkları ve fuhuşa teşvik suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Z.K.'nın anne ve babası suçlamaları kabul etmedi.

 

TAHLİYELERİNİ İSTEDİ

Tecavüz sanıkları mahkemedeki ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, dinlenen tanıklar da taciz ya da tecavüz olaylarına şahit olmadıklarını belirten ifadeler verdi. Daha sonra söz verilen sanık avukatları suçlamalara ilişkin Z.K.'nın ifadeleri dışında herhangi bir delil bulunmadığını, mahkeme kararıyla sonlandırılan hamilelikteki ceninden alınan DNA örneklerinin sanıklarla uyuşmadığını belirterek sanıkların tahliyesini istedi.
 

MAHKEME TÜM SANIKLARI BIRAKTI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, geçen Eylül ayından bu yana tutuklu olan 10 sanığın isnat olunan suç vasfı, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış olmasını dikkate alarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verip, duruşmayı Nisan ayına erteledi. Edirne'de geçen yıl Nisan ayında, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi Z.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla 16 kişi yakalanmış, Z.K.'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Z.K.'ya tecavüz ettiği öne sürülen ağabeyi A.K.'nın yaşı küçük olduğu için dosyası ayrılırken, diğer sanıklara 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10