Her dört evlilikten biri boşanma ile sonuçlanıyor

Son dönemlerde boşanma olaylarının arttığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 1.02.2013 21:11:00 0
Her dört evlilikten biri boşanma ile sonuçlanıyor

 25-29 YAŞ GRUBUNDA YOĞUNLAŞIYOR

Köprülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ülkemizde özelikle son 10 yılda boşanma oranlarının yüksek bir artış gösterdiğini açıkladığını anımsattı. TÜİK verilerine göre, Tekirdağ’da 2011 yılında evlenen çift sayısı 5 bin 915 iken aynı yıl içinde boşanan çift sayısının ise bin 514 olarak açıklandığını ifade eden Köprülü “ Yani buradan anladığımız üzere evliliklerin dörtte biri boşanma ile sonuçlanmıştır.  2005-2011 yılları Tekirdağ’da yaş gruplarına göre evlenme sayılarına bakıldığında, erkeklerin en fazla 25-29, kadınların ise 20-24 yaş grubunda evlendiği görülmektedir. 2011 yılında Türkiye’de erkekler ve kadınlarda boşanmalar 30-34 yaş grubunda, Tekirdağ’da erkeklerde 30-34, kadınlarda 25-29 yaş grubunda yoğunlaşmıştır” diye konuştu.
 

BOŞANMA NEDENLERİ BELİRLENMELİDİR

Köprülü, resmi rakamlar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların, boşanma oranlarının arttığını gösterdiğini belirterek, ailelerin ekonomik yapıları ve ekonomik refahları başta olmak üzere bütün faktörlerin evlilik üzerindeki etkilerinin araştırılması ve boşanma nedenlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.
 

BOŞANMALARIN AZALMASINA YÖNELİK ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sunan Köprülü şu soruları yöneltti: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak boşanma olaylarının sebeplerinin araştırılması ile ilgili bir programınız var mıdır? Son 10 yıl içinde boşanma oranlarında artış olduğunu açıklarken bunun sebepleri arasında yanlış ekonomi politikalarınız, işsizlik oranlarının hızla yükselmesi ve buna bağlı olarak artan aile içi şiddet olaylarının artmasının boşanma üzerinde etkili olduğunu düşünüyor musunuz? TÜİK verilerine göre; 2011 yılı içinde evliliklerin dörtte biri boşanmalarla biten Tekirdağ ilinde gerçekleşen boşanmaların sebeplerine yönelik saptamalarınız nelerdir? Boşanmaların azalmasına yönelik Bakanlık olarak yaptınız çalışmalar var mıdır?”
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10