Mandalı: Gönlüm rahat

Kapaklı Belediyesi, Şubat ayı Meclis Toplantısını dün gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantının sonunda Kapaklı’daki içme suyunun kirli olduğu iddiasında bulunan Cum

Kapaklı 1.02.2013 21:11:00 0
Mandalı: Gönlüm rahat

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da yapıldı.

 

KAPAKLI MARKALARI ÇEKMEYE BAŞLADI

Meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulanan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekzen firmasının Kapaklı’ya açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın red oyu kullanmasına rağmen güzel bir icraatla meclis kararı almıştık. Aldığımız karar neticesinde oraya güzel bir inşaat yapıldı. Türkiye’de marka olan ve yurt dışında şubesi olan Tekzen’in açılışını gerçekleştirdik. Eğir siz Kapaklı’da bazı imarlarla değişikliler yapabilirsek hep beraber bu markaları Kapaklı’ya getirebiliriz. Meclis olarak imar değişikliğini o gün gerçekleştirmemiş olsaydık bugün Tekzen’den bahsetmiyor olacaktık. Kapaklı’ya bir iki ay içinde Migros’un da geleceği bilgisini aldık. Artık Kapaklı elit anlamda markaları buraya çekmeye başladı. Buda sizlerin katkıları neticesinde oluyor. 1986 yılındaki böyle gelmiş böyle gider felsefesi ile bugün belediyeyi yönetseydik buradaki değişiklikleri sonuna kadar götürmenin anlamı olmazdı. Bazı arkadaşlar bu işlere doğal olarak karşı gelebilirler. Sonucunda Belediye Başkanı olarak Tekzen markasının buraya gelmesini mutlulukla karşıladık” diye konuştu.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce gündeme ek altı gündem maddesi eklendi. Ardından da sırasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Saygı duruşunun ardından üçüncü gündem maddesinde 11-19 Ocak tarihleri arasında yapılan Brezilya-Arjantin Tetkik Gezisi ile ilgili meclise bilgi verildi. Bir sonraki gündem maddesinde de belediyenin norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 

BAŞKANA YETKİ VERİLMESİ REDDEDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediyenin norm kadro cetvellerinde boş kadro değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Dört dereceli sivil savunma uzmanının 8 dereceli tahsildar kadroya çevrilmesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yurtdışı görevlendirilmeleri ile ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalıya yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşma yapan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı “Türkiye’de son dönemlerde en çok yurt dışı ziyareti gerçekleştiren Kapaklı Belediyesi’dir. Her ay personeller bir yurt dışı gezisine gidiyorlar. Böyle bir gerekçe ile kararı almanızı anlamış değilim” diye konuştu. Yapılan oylama neticesinde 9 red ve altı kabul oyuna karşılık gündem maddesi oy çokluğu ile reddedildi.
 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Bir sonraki gündem maddesinde ise ilgili dilekçeler karara bağlandı. Çerkezköy Kapaklı Beldesi kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz tarafından sunulan 15.01.2013 tarih ve 2 sayılı yazıda 788 ada 2 nolu parseldeki belediye hissenin satın alınması konusu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bir diğer dilekçede ise belde sınırları içinde bulunan 1444 ada 2 nolu parsel üzerine tahsis edilen Kapaklı Erenler Cem evinin iskan muayene harcından muaf tutulmaları talep edildi. Bu dilekçede oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki dilekçede ise 415 ada 7 nolu parsel üzerinde ruhsatlı olarak başlanılan yapının çekme mesafeleri içersinde kalmadığının tespit edildiği belirtilerek malikleri tarafından tadilat ruhsatı alınabilmesi için imar durumu istendi. Talep edilen imar durumu ekinde bulunan bina aplikasyon krokisine göre imar durumu talep edildi. İlgili dilekçe de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki dilekçede de belde sınırları içinde bulunan 1001 ada 7 ve 8 nolu parsel maliklerinin nizam 3 kata imarlı olan parsellerinin aynı adada iki nolu parselin üç nolu parselle ikiz olacak şekilde imar durumu düzenlendiğinden anılan parsellerin ikizlenememesinden dolayı mağdur oldukları ve adaya kitle uygulanarak sorunun çözülmesi talep edildi. İlgili dilekçe de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 

ÜÇ SOKAK İSMİ VERİLDİ

Kapaklı Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç’un babası Ahmet Tokuç’un isminin bir sokağa verilmesine ilişkin talebi görüşüldü. İlgili talep oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından verilen belde sınırları içinde bulunan 1042 ada imar planında çocuk bahçesi olan alan arasında ve 838 ada ile Hacılar çeşmesi arasındaki sokaklara isim verilmesi talebine ilişkin dilekçe görüşüldü. Verilen dilekçede bu çeşmenin bulunduğu sokağa Hacılar Çeşmesi Sokağı adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yine Mustafa Serat tarafından verilen bir dilekçede de belde sınırları içinde bulunan 241 nolu ada ile 838 nolu adalar arasında bulunan sokağa isim verilmesi talebi görüşüldü. Görüşülen dilekçe neticesinde sokağa Uras Sokak adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının devamında, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Komisyonun, Abdullah Çakmak imzalı ve ‘Komisyon kararlarını istenmesi durumunda sayfa başı 2 TL alınması’ talepli dilekçe ile ilgili verdiği karar okundu. Komisyon, konuyla ilgili olumlu karar verirken, Başkan ve Meclis Üyeleri de kararı oy birliği ile kabul etti. Toplantı ise İmar komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.
 

“GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇİYORUM”

Toplantının sona ermesinin ardından konuşan CHP’li meclis üyesi Nedim Yılancı yerel gazetelerde Kapaklı’nın suyunun temizliği ile ilgili haberlerin çıktığını anımsatarak “Kapaklı’da suları içmek bir yana kullanışının bile tehlikeli olduğunu belirtmek istiyorum. Kapaklı halkı akan lağım gibi suları kullanmak zorunda kalıyor. Bugün belediye de hangi personel çeşme suyunu içiyorlar. Her katta su damacanaları bulunuyor. Siz de gidip açıklama yapıp Kapaklı’nın çok temiz bir suyu olduğunu belirtiyorsunuz” dedi. Yılancı’nın iddialarına cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Ben memuruma ve kimya mühendisime sonuna kadar güveniyorum. Rutin olarak içme suyu tahlilleri yapılan Kapaklı’da, insan sağlığını tehlikeye sokacak bulgulara rastlanmamıştır. Kapaklı’da ki insanlarımız gönül rahatlığı ile şebeke suyunu tüketebilirler” dedi. Personelinden çeşme suyu isteyen Mandalı suyu içerek Kapaklı halkının da gönül rahatlığı ile bu suyu içebileceğini söyledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10