Çerkezköy şehitlerini unutmadı

Çerkezköy Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında bazı gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, bazı talepler de incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda Çerkezköylü

Çerkezköy 3.02.2013 17:21:00 0
Çerkezköy şehitlerini unutmadı

 Çerkezköy Belediye Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu önceki gün saat 14.00’da yapıldı.

 

4 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Meclis Üyelerinden Zafer Erdağ, Hasan İşcan, Halil Demirkıran ve Asuman Azak katılmadı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak Çerkezköy sınırları içerisindeki münferit yerlerdeki Belediye hisselerinin satış talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından 1 adet kadroda unvan ve yer değişikliği, 10 adet kadroda ve 2 adet şef kadrosunda derece değişikliği talebinin görüşülmesine geçilirken, ilgili talep de oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddesine istinaden ilçe merkezinde mevcut ambalaj atıklarının toplanması amacıyla lisanslı firmalarla sözleşme imzalanması talebinin görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.
 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında daha sonra 1522 ada 1 parsel ve çevresine ait İmar Planı değişikliği talebi görüşülürken, talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa Sanayi Ticaret Ltd. Şti. adına Ali Osman Tüfekçi’nin vekili Av. Selahattin Karahan’ın takas talebi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

TAHSİS SÜRESİ BELİRLENECEK

İlgili gündem maddesinin komisyona havale edilmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’ndaki eski belediye kreşinin Çerkezköy’de hizmet veren Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne tahsis edilmesine ilişkin talebin görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, daha önce belediyeye ait kreş olarak kullanılan binanın birkaç kez ihaleye çıkarıldığını, fakat sonuçlandırılamadığını ifade etti. Sembolik bedelle tahsisini gerçekleştireceklerini belirten Ertem, Bütçe Komisyonu tarafından tahsis süresinin belirlenmesi gerektiğini söyledi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
 

BELDE BELEDİYELERİN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısı Veliköy Belediye Başkanlığı’nın 2 sayılı trafo alanlarının mevcut imar planına işlenmesi talebi, Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerinde bulunan adalarda plan tadilatı yapılması talebi ve Veliköy Islah OSB’nin plan tadilatı talebinin görüşülmesi ile devam ederken, talepler görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Veliköy Belediyesi’nin taleplerinin görüşülmesinin ardından Kızılpınar Belediyesi’nin 559 sayılı taşınmaz satışı ile 710 sayılı taşınmaz satışı talebi de görüşülerek İmar Komisyonu’na gönderildi. 
 

KARARLAR BELEDİYELERE BİLDİRİLECEK

Belde belediyelerin taleplerinin görüşülmesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar ve Veliköy’de taşınmaz satışı ile ilgili Çerkezköy Belediye Meclisi’nde alınacak olumlu ya da olumsuz kararların Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne bildirileceğini, sonrasında da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ilgili kararı belediyeye bildireceğini söyledi.  
 

ÇERKEZKÖY ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Toplantının sonunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköylü şehitler Dinçer Ersoy ile Yalçın Gürbüz’ün isminin Çerkezköy’de yaşatılması için tüm meclis üyelerinden yer belirlemelerini istedi. Ertem, konunun Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme getirileceğini söyledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10