Su kuyuları faaliyete geçiyor

Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Uzunköprü Caddesi güzergâhında açılan 4 adet yeni su kuyusundan 3’ünün önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini söyledi.

Hayrabolu 4.02.2013 19:47:00 0
Su kuyuları faaliyete geçiyor

 SİSTEME BAĞLANMA ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

İlçenin artan su ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla verimi düşük olan ve ekonomik açıdan ömrünü tamamlamış ovadaki kuyuların yerine, yeni su deposu çevresinde yeni açılan 4 adet su kuyusundan üçünün bağlantılarının gerçekleştirildiğini belirten İrtem,  1960’lı yıllarda ovalarda açılan ve ekonomik anlamda ömürlerini tamamlayan kuyuların yerine daha az masraflı yeni su deposu çevresinde açtığımız 4 adet kuyusundan 3’ünü sisteme bağlama çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.
 

OVALAR BÖLGESİNDEKİ KUYULAR YEDEK BIRAKILACAK

Şu an 2 kuyumuza ait su örneklerini Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi ve İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü laboratuvarlarına göndererek Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” e göre kuyuların analizlerini yaptırdıklarını ifade eden İrtem “Sonuçlarımızı aldıktan sonra 2 kuyumuzu da şehir şebekesine bağlayacağız. Kalan ve bağlantısı yapılan bir kuyumuz ile Askeri bölge sınırında açtığımız kuyunun da bağlantı çalışmalarına başlayacağız. Kısa sürede bu bölgede 6 kuyunun tam kapasiteyle devreye girmesi sonucunda, ovalar bölgesindeki kuyularımızı pasif ederek yedek olarak bırakacağız” diye konuştu.
 

ELEKTRİK MASRAFI VE SEL TEHDİDİ ORTADAN KALKACAK

Ovalar mevkiinden terfi istasyonuna suyu basmanın belediyeye çok büyük elektrik masrafı getirdiğini ifade eden Hasan İrtem, yeni kuyuların devreye girmesiyle hem elektrik masrafından,  hem de ovalarda kış mevsiminde sürekli olarak yaşanan kuyuların sel tehdidinin ortadan kalkacağını ifade etti.
 

ABDESTLİ İÇME SUYU BORULARINDAN KURTARACAĞIZ

İçme suyu projesinde de sona gelindiğini ifade eden İrtem, “Geçtiğimiz hafta İller Bankasından ilgililer ilçemize gelerek içme suyu ihalesindeki son rötuşları yaptılar. Kısa bir süre sonra şehir içme suyu projesi de ihaleye çıkarak, kanalizasyon ile birlikte en büyük alt yapı devrimini gerçekleştirmiş olacağız. İlçemize uzun yıllar hizmet edecek güvenli ve sorunsuz bir kanalizasyon şebekesi kazandıracağız” dedi. İrtem ayrıca, ilçeyi asbestli içme suyu borularından da kurtararak sağlıklı içme suyu şebekesini kazandırmış olacaklarını belirtti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10