S plaka mağduriyetini BİMER’e bildirecek

1,5 yıldır Çerkezköy-Veliköy-Velimeşe güzergâhında personel taşımacılığı yapan Muhammet Nuri Burak, aynı güzergahta izinsiz çalışan araçlar yüzünden 3 aydır iş bulamadığı

Çerkezköy 4.02.2013 19:47:00 0
S plaka mağduriyetini BİMER’e bildirecek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy-Veliköy-Velimeşe hattında personel taşımacılığı yaptığını söyleyen Muhammet Nuri Burak, izinsiz personel taşımacığı yapan araçlar yüzünden mağdur olduğunu ifade etti.

 

PERSONEL TAŞIMACILIĞI İÇİN S PLAKA ŞART

Kızılpınar’da ikamet ettiğini ve 1,5 yıldır Çerkezköy-Veliköy-Velimeşe hattında kendisine ait ‘S’ Plaka araç ile personel taşımacılığı yaptığını kaydeden Muhammet Nuri Burak, bir aracın personel taşımacılığı yapabilmesi için yol belgesi ve ‘S Plaka’ sahibi olması gerektiğini, fakat birçok aracın bu özelliklerden yoksun olduğunu ifade etti.
 

KAÇAK ÇALIŞIYORLAR

Son 1 yıldır ‘S’ plakası olmayan birçok aracın personel taşımacılığı yaptığını öne süren Muhammet Nuri Burak, “Bırakın ‘S’ plakası olmayanları, Tekirdağ plakalı olmadığı halde burada personel taşımacılığı yapan araçlar var. Van plakalı, İstanbul plakalı ve Kırklareli plakalı araçlar da bölgemizde kaçak olarak personel taşımacılığı yapıyor” iddialarında bulundu.
 

3 AYDIR İŞSİZİM

Kaçak personel taşımacılığı yapan bahse konu araçlar yüzünden son 3 aydır çalışamadığını söyleyen Muhammet Nuri Burak, “3 aydır işsizim. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na, İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne ve Çerkezköy Belediyesi’ne defalarca konu hakkında şikayette bulundum. Fakat bahse konu araçların kaçak olarak personel taşımacılığı yapmaya devam ettiklerini görüyorum” şeklinde konuştu. 
 

SON ÇARE BİMER

3 aydır çalışmadığı halde muhasebe, stopaj vergisi ve şoförler odası aidatını düzenli olarak yatırmaya devam ettiğini kaydeden Muhammet Nuri Burak, konuyla ilgili olarak dün de Çerkezköy Kaymakamlığı’na bir şikayet dilekçesi verdi. İzinsiz olarak personel taşımacılığı yapanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını isteyen Burak, konuyla ilgili son çare olarak da Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunacağını ifade etti. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10