Ali Ertem sağlam eldiven kullansın

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdi.

Çerkezköy 4.02.2013 19:48:00 0
Ali Ertem sağlam eldiven kullansın

 ASFALT BOZULDU

Önceki gün saat 13.00’da basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu “ Çerkezköy de yapılan beş trilyonluk ihale ile çıkan aşınma asfaltının Uğur Mumcu Caddesi, Hikmet Uğraş Caddesi, Butçular Sokak, Köşem meydanı, Aliağa Sokak, Esen Sokak, Fevzipaşa Caddesine döktükleri tüm asfaltların bozulduğunu tahrip olduğunu görüyoruz ve aşınma asfalt olmadığını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
 

HABABAM SINIFINA DÖNDÜ

Açıklama yaptıktan sonra Çerkezköy Belediyesi’nin sessizliğini koruduğunu belirten Ordu “Bu açıklamayı yaptıktan sonra Belediye Başkanı Ali Ertem’in hiçbir açıklama yapmadı.Ali Ertem’in, belediyede bulunan CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin, onların ilçe başkanlarının sanki vicdanları çok rahat. Türk milletinin Çerkezköy’deki mensupları olan çok değerli vatandaşlarımızın haklarının gasp edildiğini görüyoruz. Ama maalesef bu idarecilerin temsilcileri hiçbir şey olmamış gibi vicdanen rahat oturmaları, artık belediyenin Hababam Sınıfına döndüğünü gösteriyor. Ayrıca Belediye Başkanı Ali Ertem’in ve yönetimin bizlere eldiven kullanarak cevap verdiğini ve kamuoyunu aydınlattığını görüyoruz” dedi. 
 

“ASFALT OLARAK DÖKÜLDÜĞÜNÜ KANITLASINLAR”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı olarak kendilerinin eldivenle işlerinin olmadığını belirten Ordu “Biz belediyeyi yöneten yönetime soruyoruz. Bu asfalt temel asfalt mıdır yoksa aşınma asfalt mıdır? Bu asfalttan Çerkezköy halkının bütçesinden ve vergilerinden ne kadar para harcanmıştır? Bu milleti ne kadar zarara uğrattığını, bu asfaltın bahsedildiği gibi kışın döküldü diyen eldivene soruyorum. Peki eldivenin kışın asfalt dökülüp dökülemeyeceğinden haberi yok mudur? Yarı yarıya tahrip olacağından bilgisi yok mu? Bu kişilerin gerçekten hiç mi vicdanları yoktur? Bir ay önce dökülen betona tamir tadilat yapıyorlar. Ali Ertem bu asfalt dökülüyor diyor ise, İstanbul Teknik Üniversite laboratuarına götürüp Mustafa Ordu’nun iftira attığını söylesinler. Buradaki AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili temsilciler bu asfaltın asfalt olarak döküldüğünü kanıtlasınlar” diye konuştu.
 

“BU YEMEĞİN FATURASINI KİM ÖDEMİŞTİR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in çalışanları ile birlikte asfalt işini yapan müteahhit firma ile birlikte yemek yediğini anımsatan Ordu “Bizim yasalar gereğince böyle bir müteahhit firmadan yemek organize edilemez. Çorlu Belediye Eski Başkanı Altan Ersin aynı müteahhit firmadan iş görmeden çalışanlara elbise almıştır ve bunun yüzünden de yargılanmıştır. Acaba senin müteahhit ile yemeğe gitmen acaba suç değil midir? Bu yemeğin faturasını kim ödemiştir? Bunu kendisi kamuoyuna açıklasın. Senin bu asfaltı kamuoyuna açıklayacağım diyen eldivenini de inşallah önümüzdeki Belediye seçimlerinde AK Parti siyasi temsilcisi yaparak Belediye’ye sokarsın ve Belediye Başkan Yardımcısı yaparsın. Milletin hakkını 11 kişiye peşkeş çektirmenin hesabını hukuk karşısında soracağız” dedi. 
 

“SAĞLAM ELDİVEN KULLANSIN”

Çerkezköy’e dökülen asfaltın yüzde 50’sinin çarçur edildiğini belirten Ordu “Bu 2.5 milyon paranın boşa harcandığını biliyoruz. AK Parti’ye ve CHP’ye oy verenlere, üyelerine seçmenlerine sesleniyorum. Etmeyin gitmeyin bu milletin vergisini, asgari ücretle çalışıp vergi veren su parası ödeyen bu milletin parasını çarçur ettirmeyiniz. Gereken hukuk çerçevesinde bu belediye meclisine ve yönetimine hesabı soralım. Gelirlerse hep beraber sorarız. Gelmezlerse MHP ilçe teşkilatı olarak biz gereken mercilere başvuracağız. Böyle yaparak insanların sıfır araçlarının ön takımlarını bozmasınlar. Daha önce Çerkezköy Belediye başkanı bana kılavuzlarını yanlış seçiyorsun demişti. Ben de ona kullandığın eldiven deliktir cevabını verip, sağlam eldiven kullanmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
 

SIKIYSA ÇERKEZKÖY’DE YAPSINLAR

Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın kendi facebook sayfasında Ankara gezisinde araç kadranını 250’ye vurduğunu paylaştığını belirten Ordu “O arabasının içinde bulunanlar sıkıysa o hızı gelsinler kendi yaptıkları asfaltta yapsınlar. Başkalarının döktüğü asfaltta hız yapmasın” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez’in kahve ziyaretinde sarf ettiği “Vatandaşlar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanının yanında fotoğraf vermeye korkuyorlar” ifadelerine de cevap veren Ordu “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile omuz omuza gidersen tabiî ki vatandaş senin ayağına gelmez. Her şeye muhalefet olursan vatandaş senin oturduğun masaya da ilgi göstermez” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10