Çerkezköyspor’da istifa sinyalleri

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 15.hafta karşılaşmasında deplasmanda Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşısında ağır bir yenilgi alan Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz düzenlediği bası

5.02.2013 19:32:00 0
Çerkezköyspor’da istifa sinyalleri

 Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz hafta sonunda Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor deplasmanında alınan ağır yenilginin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“FARKLI MAĞLUP AYRILDIK”

Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz, Kulüp Müdürü Ergun Uncuoğullarından Teknik Direktör Mustafa Suat Akdereli ile birlikte dün Kulüp binasında saat 14.00’de basın açıklaması yaptı. Hafta sonunda deplasmanda karşı karşıya geldikleri Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor maçını değerlendiren Korkmaz “ Her karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenliyorduk. Bugünde çıkıp kamuoyuna açıklama gereği duyduk. Biliyorsunuz sezonun ilk devresini istediğimiz yerde tamamlayamadık. Sonrasında ikinci devreye iyi başlamak için 10 günlük Antalya kampına gittik. İhtiyaç duyduğumuz mevkilere elimizden geldiğince transfer yapmaya çalıştık. Yaptığımız hazırlık karşılaşmalarının ardından ise ikinci yarıya bambaşka takımla başlamak istedik. İlk maçımız Kırklareli Sanayispor karşılaşması  hava muhalefeti yüzünden Çarşamba’ya ertelendi. Sonrasında ise Körfez Belediyesi Hereke deplasmanına gittik. Takımımız bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandı. Kamplı olarak İzmit’e bir gün öncesi hareket ettik. Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor yönetimi bizi çok iyi ağırladılar. Kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür eder, galibiyetten dolayı da kutluyorum. Güzel bir havada oynanan karşılaşamaya iyi başladık. Karşılaşmanın 18.dakikasında Fırat’ın kendi çabaları ile ceza sahası dışından çok güzel bir gol kaydetti. Sonrasında bu üstünlüğü çabuk koruyamadık. İlk yarının kapanmasına birkaç dakika kala devreyi mağlup kapattık. İkinci yarıda 60.dakikalarda Mesut’un ayağından bulduğu golle beraberliği sağladık. Ancak kısa sürede gelen ev sahibi ekibin iki golüne engel olamadık. Ardından farkı bire indirmemize rağmen kalan dakikalarda goller görerek karşılaşmadan 6-3’lük mağlubiyet ile ayrıldık” dedi.
 

“HATAYI HERKESTE ARAMAK LAZIM”

Üç yıldır görevde bulunduğu Çerkezköyspor’un ilk kez altı gol yediğini belirten Korkmaz “ İlk kez benim takımım üç sezon boyunca kalesinde altı gol yemiştir. Bu durum bizleri gerçekten çok üzmüştür. Takım olarak herkes kötü idi. Bu hafta gerçekten ilk defa bir kez bu takımı kötü oynadığını gördüm. Hepsi beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Gerek Antalya hazırlık maçlarında gerekse buradaki yaptığımız çift kale idmanlarda performansı sahada kesinlikle yoktu. Sanki bizim takım değildi, bambaşka bir takım sahada mücadele ediyordu. Kısacası takım olarak bu karşılaşmada çok kötü bir performans sergiledik. En güvendiğimiz adamlar bizleri hayal kırıklığına uğrattılar. Sezon başından beri elimizden geldiğince bu takım için şartlar zor olmasına rağmen en iyi şartlarda takımımıza destek olmaya çalıştık ve bugünlere gelmeye çalıştık. Fakat bu son maçtan sonra bu oyun mücadele bizleri gerçekten çok sarsmıştır. Yaptığımız fedakarlıklar şahıs ve yönetim olarak gösterdiğimiz çabalar sahada tamamen silinme noktasına geldi. Gerek bu konuşmayı futbolcular ile yaptığımız toplantılarda görüşlerimizi söyledik. 12.hafta gibi bir süre kaldı. Sonuçlar ne olursa olsun biz bu takımla sezon sonunu getireceğiz. Bu saatten sonra herhangi bir yapılacak müdahale yoktur. Bu takımda başarısızlık varsa, bu başarısızlığın nedenlerini herkeste aramak lazımdır. Şahsım olarakta artık kendi kendimi de sorguya çekiyorum. Demek ki bizlerde de bir sıkıntı var ki şampiyonluk için yapılan takım bugün düşme noktasına gelmiştir” diye konuştu. 
 

“BU KULÜPTE KAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR”

Sezon sonundan itibaren başkanlığı bırakacağını söyleyen Korkmaz “ Takıma gerçekten sahip çıkacak birinin olduğunu bilsem, bugün itibariyle istifamı vererek kan değişikliğine giderdim. Bildiğiniz gibi bu takıma verdiğim bir söz vardır. Sezon başında benim başıma gelen olaydan sonra iki ay kadar takımın başında yoktum. Bu takım benim arkamda durup beni bekledi. Hiçbir futbolcum bu süreç zarfında takıma ihanet etmemiştir. Bende çıktıktan sonra onlara sonuçlar, şartlar ne olursa olsun sezon sonuna kadar yanlarında olacağımı, sonuna kadar destekleyeceğimi sözünü vermiştim. Bu sözümü yememek adına bugün halen kulübün başındayım. Gerçekten bu kulüpte kan değişikliğine ihtiyaç vardır. Sezon sonu geldiğinde yönetim ile istişare yapıp önümüzde bir yıl görev süresi devam etmesine rağmen kongre kararı alabiliriz” dedi.
 

“ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Bugün deplasmanda Kırklareli Sanayispor ile karşı karşıya geleceklerini belirten Korkmaz “ Hafta sonunda ise İncirlispor ile evimizde karşı karşıya geleceğiz. Kısacası bundan sonra önümüze bakacağız. Sezon sonuna kadar ne kadar puan toplarsak ona bakacağız. Tekirdağ’ın altında tamamlarsak Süper Amatör’den gelen takım ile final maçı oynayacağız. Bide Tekirdağ’ın şampiyon olma durumunda Süper Amatör Lig şampiyonu ile final oynamayacağız. Şartlar ne olursa olsun bu kulübü alırken takım Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyordu. Üçüncü lige çıkaramadık ama bırakırken de Bölgesel ligde aldığımız gibi bırakmak hedefimizdir” ifadesini kullandı. 
 

“VOLEYBOL ŞUBESİ’NDE HATA YAPTIK”

Basın mensuplarının kulüp Başkanlığını bıraktıktan sonra voleybol şubesinin durumu ne olacak” sorusu üzerine cevap veren Korkmaz “ Açıkça bu sonuçlardan sonra bilsem bu kadar kötü sonuçlar olacağını ve bu kadar emek vereceğimizi voleybola yüklenirdik. Açıkçası futbolda kendi yağımızla kavrulurduk. Voleybol şubesinin kapatılması konusunda açıkçası hata yaptığımızı düşünüyorum. Ama biliyorsunuz ki ikisi bir arada gitmiyordu. Voleybol için sponsor arayışları sonuçsuz kaldığı için Voleybol’u nadasa bırakmak zorunda kaldık. Takım Henüz kapanmadı devam edersek üçüncü ligden devam edeceğiz. Kapanışını vermedik, öyle bir şey yaparsak ihanet etmiş oluruz. Ama önümüzdeki sene inşallah birileri gelir ise yönetim değişirse devam etmesinden yanayız. Ama şartlar ne olursa olsun voleybol şubesi üçüncü ligden devam edecektir. Sponsor olmasa da kulüp kendi içinde voleybolu devam ettirmesini isteriz” dedi.
 

“TESİS OLMADAN BAŞARI OLMAZ”

Her toplantıda belirttiği tesis sıkıntısına açıklık getiren Korkmaz “ Çorlu ve Kızılpınar’da ki halı sahada idman yaparak bu işler olmuyor. Kimse kimseyi kandırmasın. U-15 ve U-17 takımımız hangi şartlarda antrenman yaptığını ve Türkiye şampiyonasına katıldığını herkes biliyor. Veliköy’de ki sahada idman yapmak için para veriyoruz. Başarının olması için ve bu takımın profesyonel lige çıkması için tesisin olması şarttır. Belediye Başkanı Ali Ertem bu konuda demeçleri gazetelerden okuyoruz. Kendisi 2013 yılında çalışma başlatacağını söyledi. Kısacası tesis olmadan başarı olmaz. Bir takımın tesislerinin olması bambaşka bir şeydir” diye konuştu.
 

“OYUNCULARIMIZI KUTLUYORUM”

U-17 Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayarak İl şampiyonasına katılan U-17 Futbol Takımını kutlayan Korkmaz “ Gençlerimiz şampiyon olarak il şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Turnuva Cuma günü başlayıp, altı gün sürecektir. İl şampiyonasında da takımımız şampiyon olup bizi Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bu konuda da takımın başında olan Teknik Direktörümüz Vedat Çolak’ı da tebrik etmek istiyorum. Bu zor şartlar altında gençleri başarıya getirmesi takdir ediyoruz. Dışardan oyuncu getirmek yerine alt yapıdan yetişen oyuncularımız ile önümüzdeki yıllardan itibaren devam edebiliriz. Hiç olmazsa kendi oyuncularımız ile kendi yağımızla kavrulup bizi büyük bir külfetten kurtarırlar” dedi.
 

“HİÇBİR SIKINTI YOKTUR”

Takımın içinde hiçbir sıkıntının bulunmadığını belirten Korkmaz “ Takımın tesis, imkan ve parasal yönden hiçbir sıkıntısı yoktur. Takımdaki başarısızlıklar kesinlikle buraya getirilmesin. Hiçbir sporcunun parasal yönden hiçbir sıkıntısı yoktur. En iyi şartlarda kalıyorlar. Malzeme ve yemek konusunda Çerkezköy Belediyesi bize çok iyi destek çıkıyor. En iyi arabalar ile maçlara gidiyoruz. Sporcuların bahane edecek hiçbir şeyi yoktur. Başarısızlıkta topçunun para alamadığı ve tesislerle ilgili sıkıntıları olduğu belirtilir. Ama konularda herhangi bir sıkıntı yoktur. Biz üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapıyoruz. O yüzden bu konuda vicdanen çok rahatız. İzmit deplasmanına kendi imkanları ile gelerek bizleri destekleyen Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın’a, Yakup Kundura sahibi Yakup Cin’e, eski başkanlardan Salih Yılmaz ve Hüseyin Çolakoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Biz sporcuları en iyi şartlarda motivasyon için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” dedi.
 

FUTBOLCULARA 20 BİN TL PARA CEZASI

Farklı mağlubiyetin ardından futbolculara toplam 20 bin TL para cezası kestiklerini ifade eden Korkmaz “ İzmit deplasmanına 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen futbolcularımızı bile dahil ettik. Sırf burada yalnız kalıp üzülmesinler diye. Bu mağlubiyetin cezası olarak bütün takıma 20 bin TL’lik para cezası kestik. Bundan sonra bütün böyle mağlubiyetlerde sezon sonuna kadar futbolculara para cezası keseceğiz. Galibiyette benden nasıl prim istemeyi biliyorlar ise mağlubiyetten sonra da ceza almasını bilecekler” diye konuştu.
 

“BU TAKIM DÜZLÜĞE ÇIKACAKTIR”

Ahmet Korkmaz’ın konuşmasının ardından alınan mağlubiyeti değerlendiren Teknik Direktör Çerkezköyspor Teknik Direktör Mustafa Suat Akdereli “ Ben başkanın açıklamalarına sonuna kadar katılıyorum. Hiçbir konuda aksaklık yoktur. Takımda ki abi pozisyonundaki arkadaşların konsantrasyon eksikliğinin diğer oyunculara yansıdığını düşünüyorum. Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşılaşmasında bir kaza yaptığımızı düşünüyorum. Bu takım bu değildir. Bu takım koşan ve mücadele eden bir takımdır. Hazırlık maçlarında oynadığımız futbol ile bunu gördük. Ama biz takımın içinde altı yedi tamamen oyundan kopan oyuncu ile dört oyuncunun iyi oynaması hiçbir şeyi ifade etmiyor. Biz kendi hatamızdan kaybettik. Takımı iyi konsantre edememenin tek suçlusu benimdir. Bizler gereken tedbirleri aldık. Bugün itibariyle hepsine yaptığımız toplantıda maçın maçtan önce kazanılacağını bilmelerini anlattım. Kırklareli Sanayispor karşılaşmasından bu motivasyon ile güle oynaya döneceğimizden şüphem yoktur. İncirlispor’u da hafta sonunda evimizde yendikten sonra bu takım düzlüğe çıkacaktır ve çok iyi şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.
 

“BU ARIZAYI BİZ GİDERECEĞİZ”

Sondan üçüncü bir takıma gösterilecek özenden çok daha fazlasını Başkan Korkmaz ve yönetim kurulu üyelerinin gösterdiğini belirten Akdereli “ Gerek Başkan gerekse yönetim kurulu üyeleri devamlı bizim içimizdeler. Futbolcular sıkıntıları artık kendilerinde aramaları lazımdır. Kazanmak için de bir şeyleri ortaya koymadan kazanılmaz. Artık buraya profesyonel bir kulüp olarak bakmamız lazım. Herkes burada para için oynamaktır. Herkesin buraya Çerkezköy sevdalısı olarak geldiğini görmüyorum. Profesyonel bir takımda bir şeyi isterken de bazı şeyleri vermekte gerekiyor. Futbolcular mücadele vererek karşılığını almaları gerekiyor. Deplasmanda üç gol atıyorsan mağlup olmaman gerekiyor. Bir takım eğer üç gol atıp mağlup oluyorsa ofansif yönden değil, defansif yönden sıkıntıları bulunur. Vurdumduymaz oyuncularımızın ise kulaklarını çektik. Biz artık kendi aramızda oyuncular ile konuştuk. Bu takımda ki arızayı bizden başka kimse gideremeyecektir. Başkanın her zaman bizim yanımızda olacağını düşünüyorum. Olması da Çerkezköy’ün menfaatinedir. Yarın alacağımız galibiyet ile bunun karşılığını vereceğiz. Artık bundan sonra Çerkezköyspor layık olduğu yere gidecektir. Katkılarından dolayı Başkan Ahmet Korkmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10