Sorunsuz teslim etmeliyiz

Veliköy Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Veliköy Belediye Başkan Vekili Şahin Büyükkaban başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülere

Çerkezköy 5.02.2013 19:37:00 0
Sorunsuz teslim etmeliyiz

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı dün saat 10.00’da gerçekleştirildi. İzinli olan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in katılmadığı toplantıda meclise, Belediye Başkan Vekili Şahin Büyükkaban başkanlık etti.  

BÜYÜKKABAN BAŞKANLIK ETTİ

Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıda ilk olarak, bir önceki meclis karar özeti okundu. Meclis karar özetinin okunmasının ardından Çiftçi Malları Koruma Heyeti ile ilgili yapılan çalışmalar görüşüldü.  

 

PASİF HALE GETİRİLDİ

Veliköy Belediye Başkan Vekili Şahin Büyükkaban, yıllar önce seçilen Çiftçi Malları Koruma Heyetinin, görevini yapamadığı için yönetimin boş kaldığını anımsatarak “Verdiğimiz ilanlarla göreve yeni talipler aradık fakat herhangi bir talep olmadı. Bu nedenle Çiftçi Malları Koruma Heyeti'ni ilerleyen günlerde göreve talep çıkması halinde yeniden aktif etmek üzere bahse konu birimi pasif hale getirmenin uygun olacağını düşündük” dedi. Heyetin pasif hale getirilmesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  

 

PLAN TADİLATI GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında, ilgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 485 adada plan tadilatı yapılması talebinin görüşülmesine geçildi. Sanayi Kavşağı’nın yanında bulunan ve ‘Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’ niteliğindeki alan için plan tadilatı yapılmasını talep eden Mehmet Necmettin Tüfekçi, bahse konu alanın plan notlarına ‘Ticaret Alanı’ olarak işlenmesini talep ederken, gündem maddesi Meclis üyesi Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na gönderildi.    

 

SORUNSUZ TESLİM ETMELİYİZ

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan meclis üyesi Sedet Göral, “Beldemizde 3 cadde var. Bunlardan biri Sanayi Caddesi’dir. Bu caddemizin bozuk yolları belediyemiz tarafından kilit taşı ile yapıldı. En azından kalan 2 caddemizin sıcak asfalt kaplama ile yapılma imkanı var mı? 2013 yılı bizim son şansımız’ dedi. Bahse konu yolların en son 10 yıl önce kilit taşı ile yapıldığını ifade eden Göral, Veliköy’de yolların yüzde 95’inin yapıldığını belirterek “Bahse konu 2 caddeyi de asfaltlayarak beldeyi Çerkezköy Belediyesi’ne sorunsuz bir şekilde teslim etmeliyiz” dedi.  


 İSTANBUL’DAN HİBE ASFALT ALABİLİRİZ

Bunun üzerine konuşan Veliköy Belediye Başkan Vekili Şahin Büyükkaban, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılını ‘Asfalt Yılı’ olarak ilan ettiğini belirtti. Bu yıl Veliköy’de de asfalt ve kilit taşı ile yol yapımı çalışmaları gerçekleştirileceğini söyleyen Büyükkaban, asfaltın çok pahalı bir malzeme olduğunu ifade ederek “Bu, asfalt yapılmayacak anlamına gelmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe şeklinde asfalt malzemesi alıp serimini belediye olarak biz yapabiliriz. Görev teslimi yapana kadar elimizden gelen hizmeti yapacağız” diye konuştu.

 

 Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10